luni, 2 aprilie 2018

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia I

Alimentatie rationala pentru sanatate, editia I
· Eveniment · de Arta Gustului
Joi la între 10:00 - 16:00
Colegiul Tehnic Mihai Bravu Sos.Mihai Bravu nr.428, București
Educatia alimentara pune bazele unui corect regim dietetic, indispensabil pentru organismul nostru si pentru mentinerea starii de sanatate. O alimentaţia corectă este primul pas către o viaţă lungă şi sănătoasă. Adoptarea unui regim alimentar sănătos asigură o hrană completă pentru menţinerea energiei organismului, fără să ducă la anemierea trupului şi a minţii. De aceea, cei care doresc să aibă un stil de viaţă sănătos, trebuie să renunţe la alimentele de tip fast-food, la preparatele bogate în grăsimi, la consumul excesiv de cafea şi alcool şi să prefere ceea ce natura ne oferă cu generozitate: fructe şi legume proaspete, sucuri naturale, lactate şi alimente preparate termic într-un timp cât mai scurt, astfel încât produsul final să nu piardă proprietăţile benefice (vitamine, săruri minerale).
 Studiile de specialitate, medicii şi nutriţioniştii deopotrivă sunt de acord asupra faptului că procesul de îmbătrânire este accelerat în cazul în care alimentaţia e nesănătoasă.
 Deprinderea de a consuma mai multă hrană decât este necesar rezultă dintr-o educaţie familială defectuoasă, considerându-se normală alimentaţia fără restricţie.
 Obezitatea nu este numai o problemă de estetică, ci şi o afecţiune extrem de gravă, care duce la complicaţii asociate cu unele boli cronice: diabet zaharat, creşterea colesterolului, tulburări de respiraţie cu bronşită cronică şi emfizem pulmonar, afecţiuni hepatice cu ficat infiltrat de grăsimi şi litiază biliară, constipaţii, hemoroizi, cancere (mai ales de sân), dureri articulare (gonartroze, reumatism degenerativ, spondiloză, gută), boli ginecologice şi dermatologice (eczeme, seboree), tulburări psihice (depresii, anxietate, tendinţă de izolare), reducerea randamentului în
activităţile fizice şi intelectuale, îmbătrânire premnatură şi scurtarea vieţii, în medie, cu 10-13 ani. Aceasta justifică binecunoscutul dicton popular: „Cu cât cureaua este mai lungă, cu atât viaţa este mai scurtă".
Grupul țintă este format din elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal, cadre didactice din învățământul preuniversitar, cercetători.

Luna decembrie, plină de sărbători creștinești, este o bună temă de gândire asupra unei alimentații sănătoase și echilibrate, având în vedere că în Romania în perioada de sărbătoare se mănâncă foarte mult și foarte prost.
Program:
Introducere Prof.Dr.Ing Daniela Crisan 
Seminar educatie alimentara teoretic sustinut de
Gabriella Pascaru Bisi;
Seminar practic sustinut de Gabriella Pascaru Bisi si Chef John Menumorut. 
Concurs preparate culinare specifice tematicii;
Prezentarea de referate in tema cu simpozionul
Acordarea diplomelor și a premiilor pentru cele mai bune preparate si pentru cele mai bune referate
Coordonatori:
Prof.Dr.Ing Daniela Crisan - Profesor alimentatie publica
Prof.MA Gabriella Pascaru Bisi - Ambassador Food Revolution Romania & Ambasador Whirlpool

La simpozion vor participa circa 300 de liceeni si profesori din Colegiul Tehnic Mihai Bravu si liceele invitate, in cadrul saptamanii ''Scoala Altfel''.

© 2017-2018 Daniela Crisan & Gabriella Pascaru Bisi
Toate materialele au fost create de catre © Alex Bisi Design
La simpozion pot partecipa elevii si profesorii Colegiului Tehnic Mihai Bravu inscrisi si elevii si profesorii inscrisi din alte licee!


Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic