marți, 12 ianuarie 2016

tot ce pui pe piele ajunge in 24 de ore in sange

Se stie ca tot ce pui pe piele ajunge in 24 de ore in sange .
Iata un studiu facut de APC:

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) a achizitionat, in vederea realizarii acestui studiu, 80 de tipuri de servetele umede pentru bebelusi. Iata ce substante nocive contin:

- parfum: are efecte negative asupra sanatatii copiilor mici;

- parabeni: pot produce dezechilibre endocrinologice la copii.  Ingrijorator este faptul ca acesti conservanti sintetici sunt absorbiti usor in organism. Odata patrunsi in piele, acestia pot ajunge in vasele limfatice si apoi in sange care le va raspandi la nivelul ficatului, creierului si rinichilor.

- Methylchloroisothiazolinone/methylisothiazolinone (MCI/MI): acesta este un alergen si poate provoca reactii severe ale pielii (dermatite, eczeme).

- alcool benzilic; este toxic pentru piele, ochi.

- fenoxietanol: are efecte toxice asupra ficatului.

O alta problema: pH-ul servetelelor

Studiile arata ca bebelusul are un pH de 6,7 pana la 7. Din acest motiv, se recomanda ca produsele de ingrijire pentru cei mici sa aiba un pH neutru, respectiv 7.

Cu toate acestea, unii producatori afiseaza vizibil pe ambalaj un pH de 5,5, adica un pH acid. Dupa cum se cunoaste, produsele acide creeaza dezechilibre la nivelul organismului.

In concluzie, pentru toaleta bebelusilor medicii pediatri recomanda folosirea apei cu sapun sau a servetelelor umede homemade.

Sursa: apc-romania.ro

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic