luni, 18 mai 2009

HUMIRA, SOLUTIE INJECTABILA PENTRU PSORIAZIS

Un nou Imunomodulator.
Un nou anticorp monoclonal
Oare bolnavii de psoriazis de acest lucru au nevoie?
Inainte de a folosi(este gratuit in reteaua de asigurari de sanatate, va sugeram sa cititi ce scrie mai jos
Actiune terapeutica
Imunomodulator. Este un anticorp monoclonal ce determina o descrestere rapida a nivelelor reactantilor de faza acuta ai inflamatiei, a vitezei de sedimentare a eritocitelor si a citokinelor serice.
Nivelele maxime serice: 131 h. Nivele de platou medii: aprox. 5 μg/mL. T , terminal: 2 saptamani.

Indicatii
Singur sau impreuna cu methotrexat (sau alte DMARD) pentru a reduce S&S artitei reumatoide si pentru a inhiba progresia leziunilor structurale la adultii la care unul sau mai multe DMARD nu au avut rezultatul asteptat.

Mod de administrare
Subcutanat: Artrita reumatoida- 40 mg odata la doua saptamani SC. Pacientii care nu iau metrotexat pot avea mai multe beneficii prin cresterea frecventei dozei la 40 mg in fiecare saptamana.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la adalimumab sau componenti ai produsului. Administrarea de vaccinuri vii. Utilizarea in infectii active, inclusiv infectiile cronice sau localizate. Lactatia.

Precautii
Posibila dezvoltare a tuberculozei extrapulmonare sau diseminata. A se folosi cu precautie la batrani, la cei cu boli demielinizante SNC preexistente sau recente, si la cei care au antecedente de infectii recurente, sau patologii care pot predispune la infectii, sau la cei care au trait in zone in care tuberculoza si histoplasmoza sunt endemice.
In timpul tratamentului cu adalimumab, methotrexatul, glucocorticoizii, salicilatii, AINS, analgezicele si alte medicamente antireumatice pot fi luate in continuare. Aruncati orice rest de medicament nefolosit din seringa sau flacon deoarece medicamentul nu contine conservanti. Pastrati la temperatura de 2-8°C. Nu congelati. Feriti fiola si/sau seringa preumpluta de expunerea la lumina.
Observatii pentru pacient – familie: In timpul tratamentului cu adalimumab administrarea de metotrexat, glucocorticoizi, salicilati, AINS, analgezice si alte medicamente antireumatice poate continua. Pacientul isi poate administra singur medicamentul dupa invatarea corecta a tehnicii de injectare. Intotdeauna alternati zonele de autoinjectare ce pot include coapsa, abdomenul si zona superioara a bratului. Noua injectie se face la cel putin 2,5 cm de locul injectarii precedente si niciodata in zonele unde pielea este sensibila, lezata, rosie sau indurata. Pot apare tumefactii, rash sau durere la locul injectarii. O compresa rece si moale le va ameliora. Daca nu apar ameliorari sau daca S&S se agraveaza anuntati medicul. Orice ameteala, infectie, senzatie de slabiciune sau intepaturi, sau probleme de vedere la fel ca si umflarea fetei, durerile de piept, dispneea, rash-ul sau durerile articulare necesita o evaluare medicala. Evitati imunizarile cu vaccinuri vii.
Evaluarea si controlul terapiei: Investigati indicatiile terapeutice, afectarea articulatiilor, caracteristicile la prezentarea la medic, si alti agenti folositi si efectele acestora. Evaluati cu atentie orice urma de infectie cronica sau locala. Intrerupeti tratamentul daca pacientul face o infectie severa. Testele de laborator creste fosfataza alcalina. Hipercolesterolemie, hiperlipidemie, hematurie. Medicamentul reduce durerile/tumefactia articulara; intarzie leziunile structurale provocate de PAR

Reactii adverse
Generale: Infectii grave si septicemii. Febra, limfoamele, adenoamele, tuberculoza, reactii alergice, sindroame pseudolupice, artita septica, infectii ale protezelor si postchirurgicale. Cancer, inclusiv cancerul de san, colorectal, uterocervical, de prostata, melanoame, al vezicii sau cailor biliare. La locul injectarii: eritem, prurit, hemoragie, durere, tumefactie, rash.
Gastro-intestinale: diverticulita, greturi si varsaturi, colicistita, colelitiaza, esofagita, gastroenterita, hemoragii GI, necroza hepatica.
Respiratorii: pneumonie, Insuficienta de cai respiratorii superioare, bronsita, sinuzita, astm, spasm bronsic, dispnee, disfunctii pulmonare, revarsat pleural.
SNC: confuzie, cefalee, scleroza multipla, parestezie, hematom subdural, tremor.
Cardio-vasculare: hipertensiune, aritmii, fibrilatii atriale, insuficienta cardiaca congestiva, boli coronariene, IM, stop cardiac, encefalopatie hipertensiva, palpitatii, revarsat pericardic, pericardita, sincopa, tahicardie, disfunctii vasculare, tromboze la membrele inferioare.
Hematologice: agranulocitoza, granulocitopenie, leucopenie, reactii tip limfoame, pancitopenie, policitomie.
Genito-urinare: infectii urinare superioare, pielonefrita, cistita, calculi renali, disfunctii menstruale.
Dermatologice: Erizipel, celulita, zona zoster.
Musculoscheletale: Artrita, afectiuni ale oaselor, fracturi, necroza osoasa, miastenie, artita piogenica, sinovit
http://www.sfatulmedicului.ro/Medicamente/HUMIRA_solutie_injectabila_26537.html

Un comentariu:

Anonim spunea...

I have to thank you for the efforts you have put in writing this blog.

I'm hoping to check out the same high-grade content from you in
the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal blog now
;)

My web blog - hair removal for women genital area - ,

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic