miercuri, 29 ianuarie 2020

Psoriazis fara cortizon

Lucrarea prezintă noi modalități de prevenire și tratament a psoriazisului prin modularea naturală a microbiomului intestinal și cutanat.

Deși psoriazisul este o boală prezentă de sute de ani, dermatologia o tratează ca pe o afecțiune strictă a pielii și din acest motiv tratamentele în general se adresează vindecării pielii distruse la suprafață. 

Din acest motiv vindecarea bolii este doar parțială, cu recidive și extinderi multiple. 

Deși  se încearcă să se găsească un tratament eficient al cauzelor interne, până în acest moment nu s-a reușit acest lucru și din acest motiv psoriazisul este considerat ca fiind afecțiune incurabilă.

Benhadou F, Mintoff D, Schnebert B, Thio HB   Psoriasis and Microbiota: A Systematic Review. Diseases. 2018; 6(2): 47. 

Cu ajutorul fitoterapiei și gemoterapiei, respectiv cu plante medicinale și muguri de pomi fructiferi, acționându-se asupra disbiozei intestinale și cutanate se poate interveni asupra sistemului imunitar și procesului de apoptoză a celulelor epiteliale și prin declanșarea reacțiilor organismului de autovindecare, leziunile psoriazice dispar de la sine.

În ultimii 5 ani descoperirile în domeniul genetic și imunologic, au permis inițierea de noi studii privind rolul jucat de microbiomul cutanat și intestinal la pacienți cu psoriazis. 

Astfel, Stafilococul auriu sau Streptococul piogen pot induce întreținerea sau exacerbarea leziunilor de psoriazis. 

Ng CY, Huang YH, Chu CF, Wu TC, Liu SH   Risks for Staphylococcus aureus colonization in patients with psoriasis: a systematic review and meta-analysis. Br J Dermatol. 2017; 177(4): 967-77.
Weisenseel P, Prinz JC.   Incidental detection of S. pyogenes-DNA in psoriatic skin by PCR. Arch. Dermatol. Res. 2005; 296, 573-6.

www.deniplant ro

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic