sâmbătă, 4 ianuarie 2020

Paralizia poate afecta un mic grup de muşchi

Paralizia poate afecta un mic grup de muşchi, un membru (monoplegie), partea inferioară a corpului (paraplegie) sau întreaga jumătate stângă sau dreaptă (hemi­plegie). Atunci când forţa musculară este doar diminuată şi nu abolită se vorbeşte de pareză.

Paralizia poate fi datorata unui microorganism neurotrop (Corynebacterium diphteriae, bacterie responsabilă de difterie, sau virusul poliomielitei, de exemplu). Paralizia poate avea si alte cauze cum sunt : traumatism, prezenta unei  tumoră benignă sau malignă, accident vascular cerebral (hemoragie, întrerupere a circulaţiei), scleroză în plăci. Paraliziile pot fi  centrale (leziunea este localizată în encefal sau măduva spinării) şi paraliziile periferice (leziunea este localizată pe un nerv).

Tratamentul cauzei duce în unele cazuri la regresia sau la dispariţia paraliziei (ablatia chirurgicala a tumorii) , în alte cazuri este posibilă o regresie spontană (in cazul accidente vasculare cerebrale), în formele cu prognostic mai sever tratamentul constă în reeducare.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic