marți, 28 ianuarie 2020

Analize pentru acnee la Centrul de Biomedicina

Teste de laborator si o consultatie neuropatica amanuntita, care include diferite intrebari legate de produsele cosmetice folosite, factorii care declanseaza eruptiile, medicamentele folosite, ocupatia si mediul la care pacientul este expus, si consultatia propriu-zisa in timpul careia sunt examinate zonele afectate.
In functie de concluziile stabilite recomand un set complet de analize care include analize hormonale, ecografii si chiar examinare phihologica.

1. ANALIZA HORMONILOR include testarea numarului de hormoni feminini si masculini si al hormonilor de stress.
Este extrem de importanta deoarece in functie de rezultat medicul poate cere dozarea unui anumit hormon care creaza un deficient in urma caruia apare acneea.
Tulburarile hormonale se asociaza cu acneea rezistenta la tratamentul clasic, de aceea este necesara tratarea disfunctiei hormonale pentru ca acneea sa dispara progresiv.

2. ANALIZA ESTROGENULUI evalueza cum este procesat acesta de catre organism. Scoate la iveala informatii despre dieta, stilul de viata si terapiile cu hormoni necesare.

3. ANALIZA GLANDELOR TIROIDA ofera informatii cu privire la cantitatea hormonilor secretati in organism, activitatea si functionalitatea glandelor si nivelul de imunitate.
Aceste analize ajuta medicul sa identifice prezenta sau riscul unei boli cronice care influenteaza acneea sau impun un anumit tratament.

4. TESTE ANTIALERGICE sunt necesare pentru a identificare sensibilitatea la anumite substante. Multe conditii ale pielii, printre care si acneea, sunt cauzate de dieta alimentara si stilul de viata.
Acest test identifica acele alimente care afecteaza sanatatea pielii.

5. HEMOLEUCOGRAMA COMPLETA furnizeaza informatii atat cu privire la o posibila infectie care scade imunitatea generala si agraveaza eruptiile, dar si cu privire la alte aspecte mai putin legate de problema propriu-zisa, acneea, dar care pot influenta tratamentul.
Vorbim aici despre o boala cronica, anemie sau chiar leucemie.

6. EXAMENUL DERMATOLOGIC presupune ca dermatologul sa preleve probe din leziunile acneice si sa le examineze in laborator pentru a investiga tipul bacteriilor implicate si pentru conceperea unui tratament personalizat eficient.
Nu toate tipurile de acnee sunt cauzate de bacterii, insa acesta este primul aspect care trebuie eliminat din ecuatie.

7. SUMARUL DE URINA SI UROCULTURA sunt recomandate tot in incercarea de a depista o posibila infectie care poate agrava sau chiar cauza gravitatea acneei.

8. ECOGRAFIA ABDOMINALA semnaleaza unele patologii genitale si poate chiar ajuta la identificarea sindromului ovarelor polichistice.
Este nevoie de aceasta analiza pentru a determina daca aceste patologii declanseaza acneea sau nu.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic