marți, 20 iunie 2017

Polenoplasminul sau neuropolenul pot fi catalizatori sau potentiatori ai neuroplasticitatii.


"Neuroplasticitatea se manifesta in trei ipostaze principale: in cursul dezvoltarii umane de la stadiul de nou-nascut pana la batranete, in cursul invatarii si in cursul recuperarii dupa o leziune sau boala neurologica la nivel senzitiv, motor sau cognitiv."(dr.Ionut Dobrescu)

Asadar, daca polenoplasminul a reusit sa grabeasca  recuperarea si vindecarea unui catel paralizat in urma unui accident, putem spune ca el a actionat ca un catalizator, sau poate potentiator al neuroplasticitatii in a treia etapa, anume a recuperarii dupa o leziune la nivel motor.

Si daca neuropolenul a ajutat in recuperarea unui pacient cu Semipareza faciala periferica, nu putem spune la fel ca el poate cataliza sau potenta neuroplasticitatea?

Eu sunt convins ca mai devreme sau mai tarziu se va explica stiintific  modul de actionare a acestui remediu.

O prima explicatie am gasit-o si intr-un articolul din Revista viata si sanatatea a dr. Ionut Dobrescu :

"Alimentatie pentru creier

Substantele nutritive reprezinta combustibilul, materialele de constructie, dar si factorii protectori pentru sistemul nervos atunci cand avem o dieta potrivita. Alimentele au legatura cu inteligenta, cu memoria, cu dispozitia si stabilitatea emotionala, deci cu neuroplasticitatea.
O alimentatie bazata pe fructe, legume, cereale, leguminoase si seminte oleaginoase este cea mai sanatoasa pentru creier. Aceste alimente contin cele mai bune proteine, grasimi esentiale polinesaturate (celebrul omega-3 din nuci, migdale, seminte), polizaharide, vitamine si minerale.

Unele alimente sunt decisive in sinteza anumitor neuromediatori:
- varza, broccoli, conopida, germenii de grau si alunele stimuleaza producerea de acetilcolina, implicata in stimularea musculara, controlul comportamentului si memorie;
- fasolea, nucile, produsele din soia ajuta la formarea dopaminei, importanta pentru comenzile motorii, emotii, invatare si atentie;
- pastele, legumele care contin amidon, cerealele, cartofii, favorizeaza producerea de serotonina, legata de inducerea somnului, dispozitie, apetit, sensibilitate.

Tot pentru o neuroplasticitate de calitate avem nevoie de un somn odihnitor, de o buna oxigenare, de exercitiu fizic, de 2 litri de apa pe zi si de a invata, indiferent de varsta. De fapt, invatarea este cel mai bun factor protector fata de maladia Alzheimer. Neuronii implicati in invatare pur si simplu sunt feriti de moartea celulara."(Autor: DR. IONUT DOBRESCU -Revista Viata + sanatate)


Afișează textul citat
Detalii despre neuropolen gasiti la www.deniplant.ro/neuropolen.htm


Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic