sâmbătă, 1 octombrie 2016

Sforaitul o tulburare a somnului sau o problema de ordin respirator?

Sforăitul poate fi definit ca tulburare a somnului care impiedica odihna pe timpul noptii, inducand atat un somn insuficient si problematic cat si numeroase probleme de ordin respirator.

          Chinezii considera sforaitul un semn de sanatate. Insa, medicii nu sunt de aceeasi parere. ,,Sforaitul este o problema serioasa, dar mai putin luata in seama, poate si pentru ca a devenit subiectul unor glume savuroase. Dar medicii o considera o boala grava si o trateaza ca atare. Sforaitul chinuie viata multora dintre noi si duce la complicatii serioase", a mentionat prof. dr. Ioan Paul Stoicescu, medic primar pneumolog la Institutul de pneumologie „Marius Nasta" din Bucuresti, in cadrul unei conferinte de presa.

          Sforaitul se produce pe durata somnului o data cu inspiratia, moment in care tesuturile moi ale valului palatin vibreaza la trecerea aerului. Un sforait mediu atinge cu usurinta un nivel sonor de 45 dB pana la 60 dB (zgomotul vocii umane) in timp ce un sforait puternic poate atinge 95 dB care corespund zgomotului trecerii unui camion.

         In mod evident, sforaitul tulbura viata persoanelor din mediul celui afectat si poate cauza insomnie

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic