duminică, 9 octombrie 2016

In perioada scurta de apnee sforaitul inceteaza

Mecanismul in cadrul Apneei obstructive de somn:

Colapsul cailor respiratorii din ASO produce sforait intens sau profund care se traduce sonor prin horcait, mormait, gafait, urmat de oprirea respiratiei timp de 10 secunde sau mai mult. In aceasta scurta perioada de apnee sforaitul inceteaza. Asfixia progresiva determina trezirea brusca a pacientului si astfel se restabileste fluxul respirator normal. Odata cu reluarea respiratiei pacientii readorm si sforaitul intens reincepe. Aceasta secventa de evenimente se repeta de zeci de ori pe noapte ducand la fragmentarea importanta a somnului.

     Oprirea respiratiei produce scaderea concentratiei gazelor sanguine: scaderea presiunii partiale a oxigenului din sangele arterial si cresterea presiunii partiale a dioxidului de carbon. Hipoxia din timpul somnului suprasolicita sistemul nervos si aparatul cardiovascular, in timp acesti pacienti vor dezvolta hipertensiune arteriala, boala arteriala coronariana si prezinta agravarea ASO, interventia terapeutica fiind mai dificila.

      In mod natural respiratia se realizeaza pe nas, dar unii indivizi nu pot respira asa datorita obstructiei cailor nazale, obstructie ce poate fi cauzata fie de o devier de sept, alergii, infectii sinusale, marirea amigdalelor. In cazul adultilor cele mai frecvente cauze sunt reprezentate de deviatiile septale sau inflamarea tesuturilor din cauza alergiilor, iar in cazul copiilor de majoritatea datilor sunt implicate amigdalele marite.

      Majoritatea celor ce respira pe gura sforaie deorece trecerea aerului prin gura provoaca diverse grade de vibratii ale tesuturilor.

Detalii la
http://www.deniplant.ro/sforait_apnee.htm

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic