miercuri, 9 februarie 2022

Polenoderm -Modulator natural genetic

Aici se spune ca au descoperit 29 gene responsabile de acnee

Daca Polenoderm rezolva acneea fara alte interventii, pot spune ca e un modulator natural genetic?


7 FEBRUARIE 2022

Descoperirea a 29 de noi gene de risc pentru acnee oferă speranță pentru noi tratamente
de către Centrul de Cercetare Biomedicală NIHR


Credit: CC0 Public Domain
Un studiu al geneticii acneei a identificat 29 de regiuni ale genomului care influențează condiția. Aceste perspective genetice oferă potențiale noi ținte pentru tratament. Ele pot ajuta, de asemenea, clinicienii să identifice persoanele cu risc crescut de boală severă.


Cercetarea, este cel mai mare studiu de acest gen, care implică date genetice de la peste 20.000 de persoane cu acnee . Acesta a fost susținut de Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate Guy's și St Thomas' BRC. Studiul a fost condus de anchetatori de la Institutul St John de Dermatologie de la Guys and St Thomas NHS Foundation Trust și King's College London și QIMR Berghofer Medical Research Institute din Brisbane.

Acneea este o afecțiune comună a pielii. Estimările arată că afectează 80% dintre adolescenți. Petele și chisturile, modificările pigmentare și cicatricile sunt toate caracteristici comune. Fața este cel mai frecvent loc, pieptul și spatele fiind, de asemenea, frecvent implicate. Consecințele psihologice negative ale acneei sunt observate la toate vârstele, dar poate de îngrijorare deosebită pentru adolescenți.

Cercetarea, publicată în Nature Communications , a analizat nouă seturi de date de studiu de asociere la nivelul genomului de la pacienți din întreaga lume. Aceste studii au implicat scanarea întregului genom a 20.165 de persoane care aveau acnee și 595.231 de persoane care nu au avut acnee. Studiul a identificat 29 de noi variante genetice care sunt mai frecvente la persoanele cu acnee. De asemenea, a confirmat 14 dintre cele 17 variante deja cunoscute a fi asociate cu această afecțiune. Acest lucru aduce numărul total de variante cunoscute la 46.

Profesorul Catherine Smith este profesor de dermatologie și terapie la St John's Institute of Dermatology de la Guy's and St Thomas'. Ea a spus: „În ciuda progreselor majore ale tratamentului în alte afecțiuni ale pielii, progresul în acnee a fost limitat. Pe lângă faptul că suferă de simptomele acneei, indivizii descriu impactul profund, negativ , asupra bunăstării lor psihologice și sociale. Este incitant că această lucrare deschide pot găsi căi posibile pentru a găsi tratamente pentru ei."

Au fost identificate o serie de gene care sunt comune la persoanele cu acnee și sunt, de asemenea, legate de alte afecțiuni ale pielii și părului. Echipa crede că acest lucru va ajuta la înțelegerea cauzelor acneei, care ar putea fi un amestec de factori.

Profesorul Michael Simpson este șeful Grupului de Medicină Genomică de la King's College din Londra. El a spus: „Știm că cauzele acneei sunt complicate, cu un amestec de factori biologici, cum ar fi genetica și hormonii, și factorii de mediu. Înțelegerea geneticii afecțiunii ne va ajuta să dezlegam unele dintre aceste cauze și să găsim cele mai bune. mod de a trata afecțiunea. Acesta este un domeniu cu adevărat promițător pentru studii ulterioare și deschide o mulțime de căi de cercetare."

Cercetarea a mai găsit o legătură între riscul genetic de acnee și severitatea bolii. Persoanele care au cel mai mare risc genetic sunt mai susceptibile de a avea boli severe. Deși sunt necesare cercetări suplimentare, această descoperire crește potențialul de a identifica persoanele cu risc de boală severă pentru intervenție timpurie"
https://medicalxpress.com/news/2022-02-discovery-acne-genes-treatments.html#:~:text=7%20FEBRUARIE%202022,pentru%20interven%C8%9Bie%20timpurie 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic