luni, 7 februarie 2022

Cauze psoriazis

1 AXE INTESTIN CREIER-PIELE ÎN PSORIAZIS:
   IMPACTUL NUTRACEUTICELOR DENIPLANTELOR

   Maior Giurgiu Gheorghe1, Prof. dr.  Cojocaru Manole2

   1 Deniplant-Aide Sante Medical Center, Biomedicina,

   București, România, deniplant@gmail.com

   +40744827881

   2 Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Medicină,

   București, România, cojocaru.manole@gmail.com +40723326663

   ------------------------------------------

   2          Psoriazisul este o afecțiune inflamatorie obișnuită a pielii, care afectează aproximativ 3% din populația lumii și rezultă dintr-o combinație de factori genetici și de mediu.

   --------------------------------------------------  -----

   3          Nutriția joacă un rol important în dezvoltarea psoriazisului și poate modula microbiota și compoziția microbiomului.

   Obiceiurile corecte ale dietei ar putea influența nu numai compoziția microbiotei, ci și compoziția microbiomului.

   Se știe că, de asemenea, restricția calorică și dieta săracă în calorii pot îmbunătăți simptomatologia și dezvoltarea psoriazisului.

   Alegerile alimentare corecte pot avea un rol crucial în patogeneza psoriazisului.

   Stilul de viață și obiceiurile alimentare ar putea fi legate de incidența și severitatea psoriazisului.

   ---------------------------

   4          Există multe dovezi că modificările pielii și microbiomului intestinal joacă un rol important în patogeneza psoriazisului.

   Tratamentul pacienților cu psoriazis necesită o abordare multidisciplinară a tratamentului nu doar la ameliorarea simptomelor cutanate, ci și la gestionarea comorbidităților metabolice, nutriționale, socio-psihologice care sunt adesea asociate cu această boală.

   -----------------------------------------------

   5          Axa intestin-piele este noul concept al interacțiunii dintre bolile de piele și microbiom prin mediatori inflamatori, metaboliți și bariera intestinală.

   Investigațiile preclinice oferă dovezi pentru rolul microbiomului intestinal în patogenia psoriazisului.

   Microbiota pielii dereglată poate deveni o nouă țintă terapeutică la pacienții cu psoriazis.

   ----------------------------------------------

   6          Psoriazisul este o boală comună a pielii, cu inflamație cronică și o etiologie complexă.

   În special, patogenia psoriazisului, similară altor boli ale pielii asociate imunității, se bazează pe interacțiuni strânse între componentele sistemului imunitar adaptativ și cel înnăscut.

   Asocierea dintre intestin și piele este puternică și bidirecțională, iar sănătatea gastrointestinală este asociată cu homeostazia pielii.

   Dovezile tot mai mari arată existența axei intestin-piele și că un microbiom intestinal dezechilibrat poate induce boli inflamatorii ale pielii.

   ----------------------------------------------

   7          S-a recunoscut de mult timp că afecțiunile cronice ale pielii și tulburările de sănătate mintală sunt adesea comorbide.

   Conceptul de axe intestin-creier-piele subliniat în tulburările de sănătate mintală poate, de asemenea, să regleze sănătatea pielii.

   În special, experimentele preliminare au descoperit că consumul oral de probiotice îmbunătățește simptomele clinice la pacienții cu psoriazis, poate prin modificarea compoziției microbiotei intestinale, ducând la modificări ale nivelurilor de neurotransmițători.

   Microbiomul intestinal poate media diafonia între sistemul imunitar și sistemul nervos prin secretarea de neurotransmițători în psoriazis.

   ---------------------------------------------

   8          La fel ca microbiota pielii, compoziția microbiotei intestinale și asocierea acesteia cu psoriazisul sunt neclare.

   Conceptul „axa piele-intestin" oferă o nouă perspectivă pentru a investiga asocierea dintre microbiota intestinală și piele.

   Aceasta oferă o abordare fezabilă pentru îmbunătățirea condițiilor pielii, prin modularea microbiotei intestinale.

   -------------------------------------

   9          Conceptul de creier-intestin-microbiom a fost susținut de studii preclinice publicate în ultimul deceniu.

   Au fost selectate mai multe tipuri de neurotransmițători secretați de microbii intestinali pentru a investiga funcția lor potențială în psoriazis.

   Intervențiile mediate de microbi ar putea fi concepute pentru a manipula aceste ținte pentru tratamentul psoriazisului.

   Mai mult, studiile au descoperit că o legătură importantă între stările emoționale și afecțiunile inflamatorii ale pielii poate fi reglată de bacteriile din tractul gastrointestinal.

   ---------------------------------------

   10        Printr-o revizuire amplă a literaturii, ne propunem să discutăm despre microbiota pielii și intestinale și să redefinim rolul acestora în patogeneza psoriazisului.

   Cu ajutorul brandului Deniplant, Gheorghe Giurgiu a dezvoltat mai multe nutraceutice pentru psoriazis care actioneaza ca imunomodulatori ai microbiomului uman.

   Prin urmare, este crucial să înțelegem impactul nutraceuticelor asupra microbiotei pielii psoriazice, despre care se crede că este perturbată, studiul nostru oferă o perspectivă asupra microbiotei pielii în psoriazis și modul în care este modulată de nutraceutice și dietă.

   -------------------------------------------

   11        Înțelegând că axa creier-intestin-piele există, acum este clar că microbii intestinali au efecte semnificative asupra psoriazisului.

   Aceste rezultate sunt susținute de observații clinice bazate pe o serie de cazuri care arată îmbunătățirea leziunilor cutanate psoriazice după tratamentul cu antibiotice, modularea microbiotei intestinale prin probiotice sau transplantul microbian fecal.

   ------------------------------------------

   12        Am confirmat asocierea dintre psoriazis și disbioza microbiotei intestinale.

   Acest studiu oferă o revizuire sistematică detaliată și cuprinzătoare cu privire la microbiomul intestinal la pacienții cu psoriazis.

   Încă nu este clar dacă psoriazisul este un efect sau o cauză a dezechilibrului observat între microbii benefici și cei patogeni.

   Se știe mult mai puțin despre relația potențială dintre compoziția microbiomului intestinal și severitatea psoriazisului.

   --------------------------------------------------

   13        Similar altor boli inflamatorii cronice, activitatea bolii, durata bolii, comorbiditățile și tratamentul pot fi, de asemenea, responsabile pentru modificările microbiotei.

   Aceste rezultate sunt susținute de observații clinice bazate pe o serie de cazuri care arată îmbunătățirea leziunilor cutanate psoriazice după modularea microbiotei intestinale de către nutraceuticele Deniplant.

   Alegerile alimentare pot afecta compoziția microbiomului și pot îmbunătăți gradul de severitate al bolii psoriazice.

     -------------------------------------------

   14        Concluzie

   Din păcate, legătura directă dintre microbiota pielii și patogeneza psoriazisului rămâne clar stabilită.

   Tratamentul psoriazisului, similar altor boli complexe mediate imun, se limitează la ameliorarea simptomelor, din cauza lipsei unei terapii eficiente.

   Pe baza acestor constatări, tratamentul inflamației pielii cu substanțe nutraceutice este favorizat, deoarece gestionarea sa terapeutică este simplă, sigură și ieftină.

   Nutriția poate fi un factor cheie pentru dezvoltarea și progresul psoriazisului.

   -------------------- 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic