marți, 14 ianuarie 2014

se administreaza polenoplasmin de 3 ori pe zi

Tulburari ale sistemului nervos la caini
Tulburarile sistemului nervos pot porni de la o dezvoltare neadecvata a tesutului nervilor si a organelor asociate acestuia sau vatamarea acestora prin traume sau infectii. Multe boli existente sunt de origine genetica.
Sistemul nervos central
Sistemul central nervos este alcatuit din creier, trunchi cerebral si maduva spinarii.
Sistemul nervos periferic
Sistemul nervos periferic include nervii care circula de la creier spre zone ale capului si gatului si de asemenea nervii care ies si intra in maduva spinarii. Acesti nervi transporta mesaje de la sistemul nervos central spre alte zone ale corpului precum picioarele sau coada. Impulsuri nervoase circula de la creier in jos spre maduva spinarii, afara din nervii periferici, inspre tesuturi si inapoi.
Nervii periferici care provin din creier sau maduva spinarii se numesc nervi motorii. Acesti nervi afecteaza muschii, controleaza miscarile, postura si reflexele. Nervii periferici care se intorc la creier sau maduva spinarii sunt cunoscuti ca fiind nervii senzoriali. Acesti nervi transporta informatii (precum senzatia de durere) de la structura corpului inspre central nervos central.
Sistemul nervos autonom
Un alt set de nervi cuprinde sistemul nervos autonom. Sistemul nervos autonom (care provine din sistemul central nervos) contine nervi care controleaza miscari involuntare ale organelor precum intestinele, inima, vase de sange, vezica urinara etc. Cainii nu au un control voluntar asupra sistemului nervos autonom; acesta functioneaza in mod automat.
În encefal sunt localizaţi numeroşi centri nervoşi: centrul cardio-vascular, în bulbul rahidian; centrul foamei,
La specia canină, afecţiunile sistemului nervos sunt foarte frecvente: epilepsie, encefalite,  accidente vasculare cerebrale, meningite (inflamaţia foiţelor care învelesc sistemul nervos central: duramater, piamater şi arahnoidă).
Atât la nivelul măduvei spinării, în interior există canalul ependimar, cât şi la nivelul encefalului circulă un lichid transparent, lichidul cefalo-rahidian. Modificările constantelor fizice, chimice şi biologice ale acestui lichid cefalo-rahidian indică: encefalite, neuroviroze, t.b.c., afecţiuni grave la câine, ce pot fi diagnosticate prin examenul de laborator al lichidului.  
====================================================================================================
Bolile sistemului nervos
Generalitati:
Manifestarile paralitice in urma leziunii unor nervi se aseamana cu cele din nevrita si polinevrita si au cauze foarte diferite: infectii (jigodie, boala lui Aujeszky, turbarea), factori mecanici (traumatisme, cicatrici perinervoase, tumori, fracturi, luxatii), intoxicatii (cu arsen, insecticide, ierbicide, streptomicina), carente vitaminice etc. In prima faza distructiva, apare pareza sau paralizia motorie, senzitiva si reflexa a nervului respectiv. Tabloul simptomatic nu este prea tipic pentru un nerv sau altul. Totusi exista si cateva paralizii tipice.
 Spondilita anchilozanta
Generalitati:
Boala apare mai frecvent la Ciobanesc german si Basset, 20% din cainii batrani fiind afectati de aceasta boala. Este vorba de o artrita reumatismala, localizata la nivelul articulatiilor coloanei vertebrale. Cauzele nu sunt precizate. La examenul radiologic, deasupra spatiilor intervertebrale apar poduri osoase, mai ales in regiunile cervicala si lombara.
 Simptome:Cainele se scoala si se misca greu si are spatele arcuit.
 Tratament:  se administreaza polenoplasmin de 3 ori pe zi pana se ridica in picioare si apoi de 2 ori pe zi pana la vindecarea completa

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic