marți, 25 august 2015

Ce au in comun Psoriazisul si Diabetul



Ce au in comun Psoriazisul si Diabetul

Amandoua sunt considerate afectiuni autoimune in care limfocitele T joaca un rol important.
În activarea limfocitelor T un rol primordial au celulele de prezentare antigenă, dintre care în psoriazis au luat naştere teorii diferite despre numărul celulelor Langerhans şi a celor dermatis dendritice, totodată au observat înmulţirea excesivă a celulelor dendritice plazmocitoide.

Diagnosticul de inflamaţie mediată imunitar

Keratinocitele, mastocitele, monocitele, a macrofagii, granulocitele, celulele NK, celulele endoteliale şi
celulele Langerhans, adică aproape toate elementele celulare ale sistemului imunitar se înmulţesc semnificativ.
Pe baza experimentelor dermatologice şi imunologice ale ultimilor ani, literatura de specialitate clasifică psoriazisul între diagnosticele de inflamaţie mediate imunitar, în care atât funcţionarea răspunsului imunitar adaptiv, cât şi celui înnăscut este intensificat patologic ca urmare a mecanismelor de eficienţă insuficientă.
 
Diabetul zaharat de tip 1 [2] se caracterizează prin distrugerea celulelor beta pancreatice producătoare de insulină din insulele Langerhans din pancreas, fapt care conduce la un deficit de insulină.
Principala cauză este o reacție autoimună mediată de limfocitele T.

Hormonul numit insulina permite celulelor corpului să utilizeze glucoza ca sursă de energie.
Cand secreția de insulină este insuficientă sau când insulina nu-și îndeplinește rolul în organism, afecțiunea se numește diabet zaharat.
 Diabetul poate fi ținut sub control printr-o supraveghere atentă a dietei și a greutății și prin exerciții fizice, ca supliment al tratamentului medical.

Diabetul zaharat de tip 2 [3] se datorează rezistenței crescute la insulină a țesuturilor, însoțită de scăderea secreției de insulină. Lipsa de răspuns la insulină a țesuturilor se datorează cel mai probabil modificării receptorului pentru insulină de pe membrana celulară.

PH –ul; sangelui este dereglat atat la psoriazis cat si la Diabet

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic