luni, 18 august 2014

Dicromii epiteliale

DISCROMII 
 
Discromia consta intr-o modificare a culorii pielii datorita unui exces sau unei lipse de pigment. Cand pigmentatia este exagerata se produce o hipercromie, pe cand lipsa sau diminuare producerii pigmenului realizeaza acromia sau hipocromia. 
In hipercromie, culoarea pielii variaza de la galben mai deschis la galben-brun pana la negru. Suprafetele atinse de hipercromie pot fi circumscrise, constituind petele pigmentare, sau difuze cand poarta numele de melanodermii. 
in acromii sau hipocromii zonele modificate apar mai deschise sau chiar complet decolorate. Manifestarile de acest ordin, denumite leucodermii, pot fi dobandite sau congenitale. Cele din prima categorie iau nastere in urma unui proces patologic local. Acromia congenitala se prezinta sub doua forme :una generalizata, constituind albinismul, si alta partiala, limitata la o anumita suprafata a tegumentului, sub aspectul unor mici pete albe ca in nevii acromici, corespunzand unui treitoriu nervos. 
Discromiile sunt datorate tulburarilor de formare a pigmenului normal-melanina. Cauzele care stau la baza acestor tulburari sunt numeroase si variate. Acestea intervin fie direct, local, cum este cazul diferitilor iritanti externi(agenti fizici, chimici, mecanici), fie indirect, ca o consecinta a unor stari generale ca diverse infectii, intoxicatii, tulburari de metabolism, endocrine, nervoase, etc. 
 
 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic