Ca si in cazul psoriazisului, medicina actuala spune ca poliartrita reumatoida nu se poate vindeca.Cei care au scapat de ea spun altceva
Plantele deniplant s-au dovedit eficiente si la pacientii cu psoriazis combinat cu poliartrita reumatoida. Astfel in numai cateva saptamani o pacienta care nu mai putea sa-si miste bratele si se deplasa foarte greu, a putut sa se spele singura.
Mai jos aveti un articol aparut in evenimentul zilei, in care veti gasi parerea unui specialist italian legat de acesta afectiune
Poliartrita reumatoidă, boala care transformă dimineaţa într-un calvar
Autor: Geta Roman
http://www.evz.ro/detalii/stiri/poliartrita-reumatoida-boala-care-transforma-dimineata-intr-un-calvar-898921.html
Printre primele semne de poliartrită reumatoidă sunt dificultăţile în a folosi mâinile în primele ore din zi. Afecţiunea apare mai mult la femei şi, netratată, poate cauza dizabilităţi permanente.
Poliartrita reumatoidă este o boală progresivă, care nu se vindecă şi care distruge cartilagiile şi oasele. Se manifestă la început cu oboseală, probleme cu somnul care cauzează iritabilitate şi depresie, scădere în greutate şi mai ales cu dureri articulare în primele ore ale zilei.
"Mulţi bolnavi au dureri şi redoare matinală (dificultate de mişcare) care îi împiedică să facă inclusiv lucruri simple, cum ar fi să se spele pe dinţi, să se pieptene, să se îmbrace sau să-şi pregătească micul dejun", a explicat profesorul Maurizio Cutolo, de la Departamentul de Reumatologie al Universitaţii din Genova, Italia.
Ultimele medicamente disponibile pe piaţă permit însă controlul simptomelor care transformă dimineţile într-un calvar şi scad semnificativ calitatea vieţii.
Trei milioane de europeni au poliartrită
Aproape trei milioane de europeni suferă de poliartrită reumatoidă, arată statisticile. De regulă, boala se instalează între 40 şi 60 de ani, însă se poate declanşa şi în copilărie. Circa 70% dintre bolnavi sunt femei. Este greşită ideea că poliartrita afectează doar persoanele în vârstă. Poate să apară oricând în viaţă, iar simptomele variază de la o persoană la alta, putând să se agraveze într-o perioadă de câţiva ani.
În unele cazuri însă, poliartrita se instalează rapid şi cauzează dureri. Printre simptomele frecvente se numără: umflare şi dureri ale articulaţiilor afectate, pierderea poftei de mâncare, ceea ce poate cauza scădere în greutate, febră şi alte simptome asemănătoare gripei atunci când boala este insuficient tratată, oboseală şi tulburări de somn.
Statisticile arată că şase din zece pacienţi cu poliartrită suferă de redoare matinală (se mişcă cu dificultate), pentru a putea să-şi înceapă ziua un bolnav având nevoie şi de trei ore pentru a se pregăti (spălat pe dinţi, îmbrăcat, preparat şi servit micul dejun).
Un studiu recent făcut printre 750 de bolnavi cu poliartrită din Europa a arătat că mai mult de un sfert spun că boala le-a afectat serios cariera, iar aproape 40% declară că au ajuns să se simtă o povară pentru cei din jur.
Nu se vindecă, dar poate fi oprită în evoluţie
"Poliartrita reumatoidă nu se poate vindeca. Tratamentul poate însă să încetinească evoluţia bolii, reduce distrugerea articulaţiilor, durerile, dificultăţile de mişcare şi poate minimiza riscul să apară dizabilităţi permanente", mai spune profesorul Maurizio Cutolo.
Ultimele cercetări au arătat că terapia cu doze mici de prednison care se eliberează în cursul nopţii e mai eficientă în controlul simptomelor decât vechile tratamente.
"Administrarea dozelor mici de prednison seara e mai eficientă decât dimineaţa şi reduce durerile şi redoarea matinală cu circa 40%", mai explică specialiştii în reumatologie.
Tratamentele actuale mai includ administrarea de medicamente antireumatice, antiinflamatoare ne steroidiene, pastile pentru dureri şi, în cazurile grave, operaţii.
"Poliartrita reumatoidă se manifestă cu dureri articulare mai ales dimineaţa, umflare, oboseală, pierdere în greutate, probleme cu somnul.“
PROF. DR. MAURIZIO CUTOLO, Universitatea din Genova, Italia
INOVAŢIE
Pastila cu eliberare la oră fixă
Un nou medicament pentru tratamentul bolnavilor cu poliartrită reumatoidă, care va fi disponibil şi în România în curând, e cel cu tablete de prednison cu eliberare modificată.
Noul produs numit Lodotra se administrează la ora 22.00 şi are un mecanism unic de eliberare a substanţei active (prednison) la patru ore după momentul ingestiei, exact în momentul în care intervine inflamaţia care cauzează bolnavilor dificultăţile de mişcare dimineaţa.
Durerea şi redoarea matinală (dificultatea de mişcare) sunt legate de o concentraţie ridicată de citochine (mediatori ai inflamaţiei), substanţe care circulă în sânge, al căror nivel maxim de eliberare e înregistrat la ora 2.00 dimineaţa, exact când este programat să se elibereze prednisonul luat seara.
"Pastila nu e dizolvată imediat de acidul din stomac, poate fi luată independent de ceea ce mănâncă pacienţii, iar doza de prednison e mai mică decât la tratamentele clasice", a explicat avantajele noului medicament prof. dr. Douglas Veale, specialist reumatolog, de la Academia Medicală din Dublin, Irlanda.
Prednisonul luat dimineaţa nu reuşeşte să controleze durerea şi redoarea matinală pe care bolnavii cu poliartrită reumatoidă le au atunci când se trezesc.
Noul medicament e disponibil în 11 ţări europene, printre care Belgia, Danemarca, Germania, Marea Britanie, Franţa, Suedia.
Aici veti gasi o parte din corespondenta primita la biroul PSORIAZIS-DENIPLANT si raspunsurile date . Arhiva din partea dreapta va sta la dispozitie. După prima luna de tratament poti vedea daca ai sansa sa te vindeci si tu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu