marți, 31 decembrie 2019

Modificarea genetica interzisa ?

Mai jos puteti citi un articol care pune in dezbatere modificarea genelor umane. Foarte bine ca se interzice acest lucru. 

Insa s-a dovedit de multa vreme ca anumite alimente, care contin E-uri pe care le mananca mama insarcinata pot crea mutatii genetice ireversibile pentru bebelusi.

Atinci eu stau si ma intreb de ce nu sunt condamnati si cei care produc asemenea alimente?

Va las sa lecturati articolul !
Un experiment realizat în 2018 în China a stârnit controverse în lumea medicală. Un cercetător a reușit să creeze primii bebeluși modificați genetic. Dar fapta sa a fost sancționată dur.

Cercetătorul He Jiankui a creat indignare anul treut, când a anunțat crearea primilor bebeluşi modificaţi genetic. Un experiment care avea rolul de a proteja bebelușii împotriva virusului HIV,

Omul de știință a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Iar judecătorii au fost extrem de duri. Ei au ajuns la concluzia că Jiankui se face vinovat de "folosirea ilegală a editării genetice a embrionilor în scopuri reproductive". În total, trei bebeluşi modificaţi genetic ar urma să se nască în cadrul acestui experiment, dar naşterea celui de-al treilea nu a fost confirmată.

De ce experimentul cu bebeluși modificați genetic e controversat

Experimentul a avut loc anul trecut în China. Cercetătorii Jiankui He, de la China's Southern University of Science and Technology și Michael Deem, fizician la Rice University, au implantat embrioni modificați genetic în femeile din care i-au extras. 

Pentru una din femei, implantarea a avut succes, aceasta dând naștere gemenelor Lulu și Nana, primii oameni cu un genom alterat clinic. Ce le face pe Lulu și Nana diferite de alți oameni este faptul că nu posedă gena responsabilă pentru transmisia virusului HIV. Experimentul a fost considerat lipsit de etică și riscant de mulți membri ai comunității științifice. Mai nou, geneticienii Wang Haoyi și Yang Hui au spus că Jiankui He a dat dovadă de o „lipsă îngrijorătoare de [înțelegere cu privire la] genetică și editarea genetică".

Așadar, gemenele Lulu și Nana s-ar putea să nu aibă parte de niciun beneficiu în urma procedurii periculoase.

Geneticienii au spus că până și în cazul în care experimentul lui Jiankui He s-ar fi bazat pe concepte științifice impecabile și ar fi servit un scop legitim, problemele de etică tot ar fi fost prea mari, întrucât cercetarea acestuia a „violat în mod clar etica de reglementare și medicală din China și din toată lumea".

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic