miercuri, 7 noiembrie 2018

Persoanele cu poliartrită reumatoidă prezintă modificări specifice în microbiomul din mediul oral și intestinal.

 200.000 de români suferă de poliartrită reumatoidă, cea mai frecventă boală reumatică de tip inflamator care poate duce la reducerea duratei de viață cu până la 10 ani. 
Poliartrita reumatoidă este o boală sistemică autoimună caracterizată prin inflamația articulațiilor, implicând atât factori genetici, cât și de mediu. 

Persoanele cu poliartrită reumatoidă prezintă modificări specifice în microbiomul din mediul oral și intestinal.
Speciile microbiene pot controla apariția și evoluția poliartritei reumatoide

Studiile conduse de dr. Veena Taneja de la Department of Immunology and Division of Rheumatology at Mayo Clinic in Rochester (SUA) pun în lumină rolul microbiomului intestinal la persoanele care suferă de poliartrită reumatoidă și propun o abordare terapeutică alternativă a bolii cu ajutorul modificărilor microbiomului. 
Prima lucrare, publicată în Genome Medicine, a constatat că microbiomul intestinal a pacienților cu poliartrită reumatoidă prezenta o scădere importantă a diversității odată cu înaintarea bolii și creșterea nivelului de autoanticorpi, comparativ cu lotul martor (15 rude de gradul I ale pacienților și 17 persoane sănătoase din grupul de control). Disbioza microbiomului intestinal la pacienții cu poliartrită reumatoidă a derivat dintr-o expansiune de specii microbiene rare, cum ar fi Eggerthella și Collinsella, și de la scăderea numărului speciilor benefice, cum ar fi Faecalibacterium. 
Astfel, a fost identificat un profil al microbiomului intestinal al pacienților cu poliartrită reumatoidă pe baza celor trei specii microbiene: Collinsella, Eggerthella și Faecalibacterium.
Analiza metaboliților microbieni și asocierea acestora cu taxonomia specifică au fost investigate pentru a identifica o potențială legătură mecanicistă. Profilul metabolic a fost asociat cu microbiomul intestinal la pacienții cu poliartrită reumatoidă, constatându-se abundența speciei Collinsella corelată cu un nivel ridicat a trei metaboliți: beta-alanină, acid alfa-aminoadipic și asparagină. Collinsella pare să aibă un rol esențial în modificarea permeabilității intestinale și severității bolii, după cum au fost confirmate în experimente. „După cercetări suplimentare la șoareci și, în cele din urmă, la oameni, cercetătorii ar putea realiza un profil de predicție referitor la probabilitatea dezvoltării poliartritei reumatoide și la cursul pe care boala îl poate lua", susține dr. Taneja.

Remediile naturale alimentare Deniplant moduleaza activitatea microbiomului intestinal ducand la ameliorarea si chiar vindecarea poliartritei reumatoide.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic