vineri, 13 octombrie 2017

Apiterapia

APITERAPIA
Propolisul are proprietati anestezice de 3,6 ori mai mari decat cocaina si de 5,2 ori mai mari decat novocaina. De asemenea, are proprietati bactericide, antivirale antifungice, cicatrizante.

Daca in trecut, mierea si celelalte produse apicole, erau folosite in completarea si imbunatatirea hranei omului, astazi ele sunt folosite si la combaterea si prevenirea durerii si a suferintei omului, deoarece albinele au adaugat produsului primitiv, fermenti, enzime, substante bactericide, bacteriostatice, care le-a conferit anumite virtuti terapeutice.

Produsele apicole pot fi intrebuintate impartite in doua grupe. Produse apicole naturale directe cum ar fi mierea ceara, propolisul, polenul, pastura, laptisorul de matca, veninul de albine si apilarnilul. Produse apicole naturale indirecte :hidromelul, otetul de miere, turtele si prajiturile din miere, cremele cu ceara, preparatele cosmetice pe baza de produse apicole.

Mierea in combinatie cu propolis si laptisor de matca s-a dovedit a fi eficienta in afectiuni ale tubului digestiv, ficatului, in astenii nervoase, insomnii.

In tara noastra sunt foarte multe produse apiterapice. In tratamentul afectiunilor dermatologice se poate folosi spraiul cu propolis sau creme diferite.

Mierea poate fi consumata simplu sau sub forma de adaus la ceai


Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic