joi, 6 iulie 2017

Gheorghe Giurgiu a gasit succesul in plante medicinale


Gheorghe Giurgiu a gasit succesul in plante medicinale

"Succesul Deniplant se datoreaza credintei mele in acest produs, muncii neobosite si  faptului ca m-am gandit la reusita zilnic, 20 din 24 de ore. Numai asa, oricine poate reusi sa realizeze ceea ce isi doreste." Gheorghe Giurgiu, Deniplant

Povestea de antreprenor a lui Gheorghe Giurgiu a inceput cu o conversatie: o batrana i-a recomandat un tratament cu plante pentru o suferinta personala – "Incearca, maica, si cu aceste leacuri. Nu ai nimic de pierdut". Astazi, Deniplant produce si vinde plante si ceaiuri medicinale, iar Gheorghe Giurgiu anticipeaza un profit de 100.000 euro in 2012.

Intalnirea care avea sa ii schimbe viata a avut loc in 1983, in Muntii Vrancei. A primit, ca leac pentru boala, sa o carte despre medicina traditionala pe care a copiat-o cuvant cu cuvant. Asa a facut Gheorghe Giurgiu cunostinta cu fitoterapia, a creat ceea ce avea sa devina primul ceai Deniplant si asa s-a si vindecat de psoriazis.

Dar traseul nu a fost clar de la inceput. "In anul 1990 am vrut sa infiintez o ceainarie unde ai fi putut gasi si degusta fel de fel de ceaiuri medicinale. Cum piata nu era pregatita pentru asa ceva, (peste tot apareau cafe–baruri  si carciumi) am infiitat o firma de productie sucuri si racoritoare care aveau la baza siropuri din fructe de padure. Desi firma a avut profit din prima zi de functionare, nu am putut sa ma dezvolt pentru ca sucurile si racoritoarele facute din chimicale m-au invins". A acceptat infrangerea, asa cum spune astazi, si a inchis afacerea.

In 1994, a infiintat Fundatia Medicala "Speranta" si si-a propus sa ii sprijine pe cei care cunosc tainele naturii si contributia lor in domeniul medicinei. Trei ani mai tarziu, obtine medalia de aur la Salonul de Noutati Tehnice. Incurajat de rezultatele tratamentelor, decide sa isi schimbe profesia si devine agricultor, cu intentia de a cultiva si vinde plante medicinale.

I-a luat 11 ani pentru a parcurge traseul de la o idee la o marca inregistrata la OSIM: Deniplant. Un proiect pornit si dezvoltat de fiica sa in varsta de 17 il convinge pe Gheorghe Giurgiu ca are nevoie de protectie europeana pentru marca pe care a creat-o. Cursurile Junior Achievement Romania i-au dat fiicei ideea de a crea un ceai pentru copii. L-a botezat Deniplant Kids si a participat la o competitite de proiecte de antreprenoriat, "Company of the Year 2008", unde, de altfel, a si castigat locul intai si privilegiul de a reprezenta Romania in etapa internationala a concursului, la Stockholm. Astfel proprietarul Deniplant cere si obtine calificativul de Marca Comunitara Europeana, in 2009.

Deniplant este astazi o companie specializata in produse naturale pentru ingrijirea pielii, iar misiunea, asa cum a fost definita de proprietarul sau, este "sa ii ajutam pe clientii nostri sa invete cum sa previna aparitia bolilor de piele, cum sa protejeze si trateze pielea cu ajutorul plantelor medicinale, fara unguente sau alte medicamente, fara regim alimentar". A petrecut 20 de ani in acest domeniu si a ajuns sa selecteze doar acei cultivatori si crescatori de care poate fi sigur.

In ciuda faptului ca se gandeste "20 din 24 de ore la reusita Deniplant", crestere companiei este dependenta de capriciile naturii. Conditiile meteo limiteaza adesea cantitatea de produse pe care o poate obtine si reprezinta un obstacol pe care trebuie sa invete sa il depaseasca. Intre timp, planuieste sa atinga o cifra de afaceri de doua milioane euro in urmatorii zece ani si sa fie prezent cu reprezentante in Statele Unite, Canada si occidentul europei.

Nu este foarte familiarizat cu ultimele teorii ale specialistilor in motivatia angajatilor, dar a aplicat instinctual una dintre cele mai moderne idei dezbatute in domeniul motivatiei: crede ca secretul performantei angajatilor sai sta in cat de mult timp petrec in familie si in comunitate si ca oamenii trebuie sa aiba suficient timp pentru a se ocupa de educatia copiilor. "Fiecare stie exact ce particica din treaba ii revine si asa reusim sa obtinem performanta", spune Gheorghe Giurgiu. La capitolul performanta, aminteste planul de a deschide o retea de distributie proprie in 2012 si de a deveni partener al bazelor de tratament din statiunile balneare. 


Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic