duminică, 26 septembrie 2021

8 sfaturi care-ți vor aduce un somn minunat

Cum să dormi bine noaptea:

8 sfaturi care-ți vor aduce un somn minunat

 

        Un somn bun îți oferă energie pentru a doua zi, dar în același timp îți reduce și riscurile de a te îmbolnăvi. Tocmai de aceea este bine să respectăm cu strictețe programul de dormit.
        Există însă și persoane care orice ar face nu se pot odihni corespunzător.

        1. Stabilește-ți un număr de ore pe care să le dormi -

        Pentru a avea un somn minunat, e important să știi care e durata ce te face să te simți cel mai bine. Tocmai de aceea este bine să-ți stabilești un numar fix de ore pe care să le dormi, în general între 6-9 ore pe noapte.

        2. Stabileste-ti o rutina - Culcă-te aproximativ la aceeași oră în fiecare zi, chiar și în week-end. Dacă te abați de la acest principiu, îți va fi dificil să adormi în seara următoare.

        3. Nu mânca înainte să te culci - Încearcă să eviți să mănânci cu 3 ore înaintea somnului întrucât sistemul digestiv îți va da peste cap planurile de a adormi. Dacă ai un organism mai sensibil, nu este însă bine nici să te culci flămând. În acest caz se recomandă o gustare mica, precum bananele sau nucile. Laptele cald și mierea sunt și ele recomandate.

        4. Ai grijă ce bei - Cafeaua și alcoolul îți pot afecta calitatea somnului. Chiar și o cafea băută după-amiaza se poate resimți seara. Pe de alta parte, un pahar de vin ne poate trimite mai devreme la culcare, însa nu vom avea un somn de calitate.

        Se vede pe față cât dormi, la propriu

        5. Stinge laptopul si tableta - Luminile produse de cele două îți fac creierul să creadă că încă este zi, iar asta îți va perturba somnul.

        6. Relaxează-te - Pare usor la prima vedere, dar nu este deloc așa. Și am simțit-o cu toții pe propria piele. Încearcă să eviți totuși, cu câteva ore înaintea orei de somn, situațiile ce-ți pot provocă stres. Un ceai sau o baie fierbinte pot fi un remediu, în timp ce o discutie telefonica aprinsă, un film de groază sau plata unor facturi pot avea efecte adverse. De asemenea, asigură-te că temperatura din cameră este la o temperatură corectă (nici să nu fie prea cald nu este bine), iar așternuturile sunt confortabile.
        7. Hidrateaza-te - Lipsa de hidratare este principala cauză a somnului „gol" - acel sentiment pe care îl avem când, deși dormim mult, ne trezim obosiți. Înainte să te culci consumă suficiente lichide încât să nu te trezești însetat.

        8. Mergi la doctor - Dacă toate sfaturile amintite anterior, nu functioneaza, cel mai indicat este să mergi la un medic pentru a afla dacă ai o problemă medicală.

-----------------------

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic