luni, 3 iunie 2019

Apoptoza in psoriazis

Apoptoza se deosebește de alte forme de moarte celulară programată, prin faptul că este caracterizată de prezența unui grup de enzime cu activitate proteolitică, așa numitele caspaze, care joacă un rol primordial în procesul de auto-distrugere. Acest proces poate fi provocat din exteriorul celulei (de ex. prin factori imunitari), sau din interior, în urma unei modificări a informației genetice.

Apoptoza este o forma a mortii celulare programate, proces prin care celulele declanseaza auto-distrugerea proprie ca raspuns la un anumit semnal. Acest proces este programat genetic si este necesar penru supravietuirea organismelor pluricelulare.

In psoriazis procesul de moarte celulara este accelerat si celulele mor si altele se regenereaza intr-un timp extrem de scurt.
Putem spune ca acest autoprogram de moarte celulara nu functioneaza cum trebuie.

Cand are loc disbioza, Bacteriile intestinale sunt  implicate in procese  inflamatorii , prin crearea de molecule inflamatorii. Acestea trec de bariera peretelui intestinal si ajung in sange si de acolo la celule si tesuturi. Sistemul imunitar e derutat si declanseaza afectiuni autoimune.
Mai departe acele molecule inflamatorii ajungand la celule si ataca mitocondriile.
Mitocondriile fiind  raspunzatoare de procesele de apoptoza cand sunt atacate si deteriorate perturba acest proces si sunt omorate si celule sanatoase. Tot atunci pot fi distrusi si neuronii si astfel apar afectiunile neurodegenerative cum ar fi : Alzheimer, scleroza multipla, boala parkinson.
 Tot de la dezechilibrul florei intestinale, prin toxinele si celelalte subproduse ale microbilor patogeni, apare dereglarea mitocondriilor , inflamatia este accentuata si se intra intr-un cerc vicios , din care rezulta bolile mitocondriale, boli neurologice musculare.

Asadar Deniplant actioneaza si aupra acestui proces de regenerare mitocondriala pentru stabilirea echilibrului apoptozei celulare epiteliale.

Pentru a demostra aceasta teorie vom evalua  efectele genotoxice și apoptotice ale Deniplantului la 20 de pacienți cu psoriazis, prin determinarea numărului de anomalii cromozomiale în limfocitele periferice și a concentrațiilor de 1-hidroxipiren (1-OHP), proteina p53 și FasL solubil sFasL) în urină și / sau sânge, înainte și după Deniplant
.

Indexul psoriazisului și gradul de severitate (PASI) trebuie utilizate pentru a evalua eficacitatea clinică a Deniplantului.

Daca creste  sFasL in ser (indicatorul apoptozei) si scorul PASI  scade , inseamna ca tratamentul este eficient.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic