luni, 11 februarie 2019

Scleroza multipla declansata de Clostridium perfringens,

Studiind microbiomul uman si influenta lui asupra adectiunilor autoimune putem spune astazi ca si Scleroza multipla poate fi declansata datorita disbiozei.

O toxina produsa de o bacterie comuna care se gaseste in alimente, potrivit unui nou studiu al cercetatorilor americani.
Se crede ca boala inflamatorie a sistemului nervos central este declansata de unul sau de o combinatie de mai multi factori de mediu, dar declansatorii sunt inca necunoscuti.
Oamenii de stiinta americani au concluzionat, bazandu-se pe unele studii anterioare care sugereaza ca toxina epsilon este produsa de o bacterie comuna, ca aceasta ar putea declansa scleroza multipla.
Cercetatorii au oferit dovezi care sprijina abilitatea toxinei epsilon de a provoca permeabilitate si arata ca toxina epsilom ucide celulele cerebrale care produc mielina, oligodendrocite - aceleasi celule care mor in leziunile scelorezei multiple", a declarat Jennifer Linden, de la Weill Cornell Medical College din New York.
"De asemenea, noi aratam ca toxina epsilon vizeaza si alte tipuri de celule asociate cu inflamatia sclerozei multiple, cum ar fi celulele retiniene si celulele meningeale (celule ale membranelor care inconjoara sistemul nervos central)", a completat aceasta.
Toxina epsilon este produsa de anumite tulpini de Clostridium perfringens, care este o bacterie formatoare de spori, una dintre cele mai comune cauze ale bolilor alimentare.
Studii anterioare au sugerat ca Clostridium perfringens si, in special, toxina epsilon, ar putea juca un rol important in declansarea sclerozei multiple.

Detalii despre remediile naturale Deniplant care moduleaza activitatea microbiomului gasiti la www.deniplant.ro/biomedicina_scleroza.htm

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic