vineri, 27 noiembrie 2015

Fractura de glezna

ATENTIE !

O fractura nu trebuie tratata cu indiferenta. Osul poate avea o fisura invizibila ochiului si daca un se merge la medic pentru a fi pusa in evidenta, in timp pot aparea probleme uneori ireversibile. Asadar inainte de a va trata o fractura cosultati un medic de specialitate.

     Fractura de glezna are loc atunci cand unul sau mai multe oase care alcatuiesc articulatiile gleznei se fractureaza. De obicei se poate fractura maleola tibiala. In anumite cazuri fractura de glezna poate fi insotita de ruptura unor ligamente.

     Putem vorbi de o fractura de glezna chiar si atunci cand exista o simpla fisura osoasa (fractura fara depasarea osului). De multe ori o astfel de fisura nu va impiedica sa mergeti in continuare insa e bine sa stiti de ea si sa va luati masurile de siguranta necesare. O fractura de glezna poate duce la imposibilitatea mersului chiar si trei luni.

      Trebuie retinut ca o entorsa severa de glezna, poate avea aceleasi simptome ca si o fractura de glezna si de acea este bine sa consultati un medic specialista de fiecare data cand aveti un traumatism al gleznei. indiferent de gradul lui.

       Simptomele cele mai frecvente ale unei fracturi de glezna sunt:
ˇ Durere imediata si severa
ˇ Marirea de volum difuza
ˇ Durerea la palpare sau chiar atingere
ˇ Durere continua si imposibilitatea mersului cu sprijin pe picior.
ˇ Deformarea gleznei (uneori articulatia se subluxeaza)

      Tratamentul de specialitate in aceste cazuri poate fi de 2 tipuri: tratament ortopedic si tratament chirurgical.

1.Tratamentul ortopedic

      In cazul unei fracturi de glezna medicii imobilizeaza glezna intr-o atela gipsata timp de maxim 2 saptamani (sau pana cand se reduce edemul perimaleolar). Dupa perioada de imobilizare in gips, pacientul va fi supus unor sedinte de recuperare cum ar fi sedintele de fizioterapie.

2.Tratamentul chirurgical.

     In cazul in care este necesar tratamentul chirurgical se aplica pentru a stabiliza articulatia gleznei si se folosesc suruburi si o placa pentru a realinia fragmentele si a mentine oasele in pozitie anatomica pana la momentul vindecarii.

3. Tratamente fizioterapeutice:

Electroterapia :
- curenţi interferenţiali (CIF) de medie frecvenţă;
- curenţi cu impulsuri (TENS) – stimulare transcutanata, netraumatizanta, combate starile dureroase acute si cronice;
- curenţi diadinamici - analgetic, hiperemiant, dinamogen;

Ultrasunete  (in camp continuu sau discontinuu) cu efect analgetic, miorelaxant si hiperemiant, in combinatie cu alte tipuri de curenti.

Magnetoterapie -Campul magnetic – cu indicatii in contracturi

Laser terapie

Termoterapia – Crioterapia – aplicatii cu gheata

Forme locale – comprese reci, masaj local cu gheata, impachetari reci, spray refrigerant;

4. Tratamente naturiste:

    Se recomanda ca dupa consultul si interventiile de specialitate sa cosumati Polenoplasmin pentru declansarea si grabirea procesului de osificare descris la pagina: http://www.deniplant.ro/polenoplasmin_fracturi.htm ,astfel procesul de videcare este grabit si vindecarea completa se face intr-un timp mult mai scurt.

http://deniplant.ro/polenoplasmin_fracturi.jpg
    Dupa indepartarea pasamenului sau gipsului protector, se recomanda sa aplicati comprese cu frunze de varza verde schimbate la 12 ore pentru a elimina eventualele  dureri.

   Alte detalii la : 0744827881, ­­­

   ID messenger: giurgiugheorghe      giurgiu@deniplant.ro        deniplant@gmail.com

Copyright 2005. All rights reserved deniplant

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic