vineri, 6 august 2021

Relexoterapia din nou la moda

Cum ne ajută reflexoterapia

        Reflexoterapia are radacini orientale, fiind practicată de peste 4.000 de ani în China, dar și în Egiptul Antic și de către triburile de africani. În prezent, este folosita cu rezultate foarte bune în toata Europa Occidentală și America de Nord.

        Bazele teoretice ale acestei științe au fost puse în 1917 de medicul american William Fitzgerald cu lucrarea sa „Teorie zonala".

        Aceasta explică legătura dintre reflexele de la picioare și parțile anatomice cărora acestea le corespund.

        Potrivit acestei teorii, există zece zone sau canale energetice care străbat longitudinal corpul, de la picioare până la cap, câte cinci pe fiecare parte.

        „Orice organ, glanda sau parte a corpului care este situată în interiorul unei anumite zone va avea reflexul în zona corespunzătoare a piciorului sau a mâinii. Energia curge constant prin canalele sau zonele corpului care se termină pentru a forma puncte reflexe pe picioare și pe mâini.

        Când fluxul energetic circula nestingherit, suntem sănătoși, dar când este blocat de o tensiune sau o congestie apare boala.      Prin tratarea reflexelor, blocajele sunt eliminate și armonia se restabilește în toate sistemele.

        Reflexoterapia are rol profilactic (de prevenire), menținând sănătatea celor care o urmează periodic, dar și curativ, ducând la ameliorarea și vindecarea multor afecțiuni, fără a fi nevoie de medicamente.

        Poate fi folosită, de asemenea și pentru diagnosticarea unor boli.

        Tratamentul reflexoterapeutic se poate aplica astfel pentru multe afecțiuni: vasculare, arteriale și venoase, ale organelor interne, endocrine, reumatismale, ortopedice, renale și ale aparatului genital.

„Un tratament tipic de reflexoterapie durează 30-40 de minute, luând pe rând picioarele, se acționează asupra reflexelor de pe talpă, respectiv parțile laterale ale acesteia.

        Principalul efect benefic al reflexoterapiei este relaxarea.         Scopurile reflexoterapiei sunt: reducerea tensiunii nervoase, ameliorarea circulației și echilibrarea metabolismelor dereglate.

        Reflexoterapia face parte, fără îndoială, din ansamblul mijloacelor la care putem apela cu încredere pentru a redobândi starea de sănătate.

        Nu trebuie însă să uitam de respectarea măsurilor de bun-simț: alimentația echilibrată, exercițiul fizic în aer liber, somnul, respirația profundă, ingerarea unor cantități mari de apă, igiena, băile de soare, gândirea pozitivă.

        Tulburările funcționale se pot ameliora prin reflexoterapie în proporție de 85-90%, iar cele organice în peste 60% din cazuri.

        Rezultate foarte bune se obțin in afecțiuni gastro-intestinale, hepato-biliare, renale, reumatice, cardio-vasculare, osteo-articulare, endocrine, oftalmologice, ORL, deficite imunitare, tulburări de menstruație sau de menopauză, disfuncție sexuală, etc.

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic