vineri, 11 ianuarie 2019

Legatura dintre microbiom si inflamatie

Daca vorbim de legătura dintre inflamatie si microbiom, ar trebui sa ținem cont de cine intra prima data in contact cu microbiomul uman .
*****
Alimentele pe care le consumi pot avea efect asupra inflamaţiei din organism – dar nu există un consens în privinţa dietelor anti-inflamatorii
Carbohidraţii procesaţi, orice alimente care conţin grăsimi trans, mezelurile, carnea roşie şi tot ce conţine cantităţi mari de zahăr pot induce inflamaţii în organism şi pot fi asociate cu mai multe probleme de sănătate, explică nutriţionistul Amanda Goldfarb. Pe de altă parte, există nutriţionişti care văp dietele anti-inflamatorii doar ca pe modă. Caroline Apovian spune că aceste diete nu au plan specific care ar putea reduce inflamaţia, ci propun o schimbare o obiceiurilor alimentare. Specialistul în nutriţie crede că este mai eficient să îi spui unui client: "Hai să vedem ce putem schimba în dieta ta" decât "De acum va trebui să urmezi o dietă anti-inflmatorie". Ideea principală ar fi să reduci alimentele procesate şi să le înlocuieşti cu cât mai unele care reduc inflamaţia precum cele bogate în acizi graşi esenţiali omega 3 (somon, ton, sardine), fructe şi legume, bogate în antioxidanţi şi câteva super-condimente precum ghimbirul, turmericul, scorţişoara sau cardamonul.

Multe dintre aceste diete susţin că accelerează procesul de pierdere a kilogramelor, că reduc riscul apariţiei anumitor boli sau că încetinesc procesul de îmbătrânire. Chiar dacă unii nutriţionişti nu sunt convinşi de folosirea termenului de dietă anti-inflamatorie, toţi sunt de acord că trebui să introduci în dieta ta cât mai multe alimente proaspete. Atunci când mănânci sănătos te vei simţi  mai bine şi vei pierde şi din kilogramele în plus!
******
Daca la primul semn de aparitie a unei inflamatii constientizezi ca trebuie sa iei anumite masuri , ai sansa sa nu ajungi la cronicizare si chiar sa întrerupi procesul  inflamator
****

 Dacă îţi faci griji în privinţa inflamaţiei, o dietă sănătoasă este un bun început
Indiferent de numele dietei pe care o urmezi, un regim alimentar care are la bază alimente bogate în antioxidanţi, acizi graşi esenţiali Omega 3, reducerea consumului de zahăr şi a grăsimilor trans este o strategie indiscutabilă pentru o stare de sănătate mai bună şi poate fi de ajutor în limitarea inflamaţiilor care ar putea fi cauzate de dietă. Poate ca cel mai mare avantaj al acestei diete este că nu prezintă riscuri la adresa sănătăţii ci, din contră, protejează inima, previne şi chiar poate ţine sub control diabetul.

*****
In încheiere imi exprim încă o data credinta ca remediile naturale alimentare pot vindeca afectiuni cauzate de inflamatie.
Mai devreme sau mai tarziu aceasta va fi recunoscută ca un adevar

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic