miercuri, 30 noiembrie 2016

GHIDUL EUROPEAN ANTIPSORIAZIS 2006 (extras)

GHIDUL EUROPEAN ANTIPSORIAZIS 2006  (extras)

Psoriazisul este o boala cronica a pielii, necontagioasa, ce poate aparea la orice varsta, afecteaza cca 3 % din populatie, iar incidenta este in continua crestere. Cauza exacta a bolii nu este cunoscuta. Ca urmare, in prezent nu exista vindecare prin tratament medicamentos cauzal al acestei boli, ci doar ameliorari temporare.
Psoriazisul apare de obicei pe un teren predispus genetic, peste care se suprapun factori declansatori si agravanti. Cel mai important factor declansator si totodata agravant este stressul acut sau cronic.
Diagnosticul psoriazisului este clinic, examinarile de laborator fiind rareori utile.

Obiective terapeutice:
- obiectiv maximal: remisiunea completa a leziunilor cutanate pe o perioada cat mai lunga de timp
- obiectiv minimal: remisiunea cu cel putin 50 % a leziunilor cutanate

Principii de tratament:
-         la stabilirea planului de tratament se are intotdeauna in vedere raportul risc: beneficiu  (adica severitatea efectelor secundare se raporteaza la ameliorarea cutanata);
-         se va acorda atentie tulburarilor psiho-comportamentale si sociale (depresii, tendinta la suicid), care imprima severitate mare bolii, alaturi de extensia leziunilor cutanate.

Limitari si efecte adverse ale tratamentelor medicamentoase
(cu extrase din Ghidul European Antipsoriazis 2006):

1.Tratament local:
-         dermatocorticoizii pot da exacerbari la reutilizare, produc atrofie cutanata, agraveaza infectiile virale, micotice, bacteriene, dezvolta tahifilaxie (dispare efectul terapeutic dupa utilizare indelungata = pielea se obisnuieste cu produsul), aplicarea la copii este riscanta si sunt ineficienti in psoriazisul extins;
-         derivatii topici de vitamina D pot provoca iritatii importante la nivelul fetei si pliurilor, la o utilizare necontrolata poate aparea hipercalcemie, cu toate efectele negative ale acesteia;
-         retinoizii topici au efect iritant, cu prurit si descuamare cutanata, nu se utilizeaza in cursul zilei (fotosensibilitate)
-         preparatele reducatoare dau iritatii severe, miros neplacut, murdaresc lenjeria
-         utilizarea de concentratii mari de acid salicilic la copii poate fi urmata de absorbtia acestuia si aparitia de efecte toxice generale (sd Reye: toxicitate fatala hepatica si la nivelul sistemului nervos central)

Concluzie:  Orice substanta pusa pe piele, in 24 de ore circula prin sange in tot organismul.   Reactiile adverse ale tratamentului local au o gravitate variabila, mergand de la iritatii si mancarimi ale pielii, pana la reactii foarte grave (hipercalcemie sau a sindromului Cushing).

2.Terapia PUVA (Psoralen + ultraviolete A):
-         este asociata cu risc de a dezvolta diverse forme de cancer, mai ales in caz de utilizare simultana a tratamentelor imunosupresive (descrise mai jos);
-         este asociata cu un risc mare de a dezvolta cancer de piele la fototipurile cutanate I si II, inclusiv risc de aparitie a melanomului la cativa ani de la intreruperea PUVA

3.Terapia imunosupresiva- este interzisa in sarcina, prezinta risc de dezvoltare a unor tipuri de cancer, necesita control periodic, lunar, al unor probe biologice:
- Metotrexat: fibroza pulmonara difuza, afectare renala si hepatica, mielosupresie, afectarea spermatogenezei, interzis in infectii active si ulcer gastric;
- Etanercept: interzis in caz de infectii, insuficienta cardiaca, gravide, lauze;
- Ciclosporina: afectare renala, hipertensiune.

4.Terapia biologica: Infliximab, Efalizumab: interzisa la gravide, risc de tumori maligne, necesita monitorizare riguroasa, preturile de cost sunt foarte ridicate.

Deniplant® realizeaza obiectivul maximal al Ghidului European Antipsoriazis 2006:
"remisiunea aproape completa a tuturor leziunilor de psoriazis pe o perioada lunga de timp"
www.deniplant.ro

La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Andrei

La multi ani tuturor celor care poarta numele Sfantului Andrei

marți, 29 noiembrie 2016

TRATAMENTUL PSORIAZISULUI PRIN BALNEOFITOTERAPIE LA SOVATA

TRATAMENTUL PSORIAZISULUI PRIN BALNEOFITOTERAPIE LA SOVATA
Pana in prezent, la Sovata s-a practicat tratamentul psoriazisului cu ajutorul urmatoarelor mijloace naturale de cura:
-         Bai calde in apa sarata extrasa din Lacul Ursu
-         Namol sapropelic peloidogen din lacul Ursu in aplicatii generale sau partiale
-         Helioterapie in sezonul estival
-         Reechilibrare neuro-vegetativa datorata climatului sedativ al statiunii Sovata
Rezultate:
-         indepartarea scuamelor, de obicei disparitia lor completa;
-         palidarea zonelor eritematoase (rosii)
-         ameliorarea stressului

Aceste ameliorari sunt temporare, persistenta efectelor pozitive variind de la cateva saptamani la cateva luni. Chiar si in aceste conditii, numarul clientilor ce solicita tratament antipsoriazis la Sovata este ridicat, datorita absentei totale a efectelor secundare in cursul acestui tratament.

Pornind de la strategia de evaluare si tratament al psoriazisului expusa in Ghidul European Antipsoriazis 2006 (cel mai recent ghid european), s-a considerat oportuna punerea in discutie a unui tratament asociat:
Fitoterapia cu ceaiul Deniplant, produs realizat de Giurgiu Gheorghe si brevetat de OSIM (Oficiul de stat pentru inventii si marci Romania) in anul 2005.
(Marca Deniplant®: Nr.ord.reg.comert/an: F23/ 383/ 26.08.2005)

Ceaiul Deniplant a fost obtinut prin experimentari succesive (autorul a suferit de psoriazis extins in urma cu 17 ani; severitatea leziunilor si lipsa de raspuns la tratamentele medicamentoase clasice l-au determinat sa experimenteze combinatii de plante medicinale, pana a obtinut formula definitiva; utilizand acest ceai, fara unguente sau alte medicamente, fara regim alimentar, leziunile de psoriazis au disparut treptat in decurs de 2 ani si nu au mai aparut de atunci niciodata, desi persoana in cauza a trecut prin perioade de stress acut, susceptibile de a reactiva boala). Informatii suplimentare pe site-urile: www.giurgiugheorghe.ro ; www.deniplant.ro  ; sau www.psoriazis-deniplant.ro

Ceaiul Deniplant a primit medalia de aur la Salonul International de noutati tehnice INVENTA 27-30 mai 1997, Bucuresti.

In anul 1994, Gheorghe Giurgiu a pus bazele Fundatiei Medicale Speranta pentru  tratamentul psoriazisului, care pana in prezent numara cca 500 cazuri intrate in remisiune, din Romania si din strainatate. Remisiuni fara recidiva s-au constatat la 85% din cazuri.

Concluzii: Cu exceptia unor forme specifice de psoriasis: eritrodermic, artrozic sever (mutilant), unde se impune tratamentul sistemic, in celelalte forme de psoriasis merita luata in considerare fitoterapia, avand in vedere eficienta discutabila a preparatelor medicamentoase, la care se adauga multitudinea efectelor lor adverse.

Argumente pro fitoterapie cu Deniplant:
-         nu are efecte adverse de nici un fel: se poate da la gravide, copii, la cardiaci, etc;
-         nu necesita control periodic lunar prin analize de sange, etc;
-         remisiunile de durata la cca 85% din pacienti sunt o dovada ca Deniplant intercepteaza verigi fiziopatologice interne, actionand din interiorul organismului spre suprafata (piele), leziunile cutanate odata vindecate de obicei nu mai reapar;
-         nu necesita alte tratamente alopate
-         nu necesita restrictii alimentare, se poate consuma si alcool – in cantitati moderate
-         confera pacientului independenta psiho-sociala, recastigarea echilibrului psihic (dependenta de medicamente si investigatii lunare nu face decat sa intretina si sa agraveze stressul si tulburarile psiho-comportamentale deja existente, cauzate de aspectul inestetic al pielii)

Indicatii Deniplant:
Psoriazis vulgar, generalizat, gutat, al pliurilor (inversat)
Psoriazis eritrodermic (asociat altor tratamente si sub urmarire stricta a dermatologului)
Artrita psoriazica
(Diagnosticul de psoriasis cutanat este stabilit de specialistul dermatolog)

Deniplant realizeaza obiectivul maximal al Ghidului European Antipsoriazis 2006: "remisiunea aproape completa a tuturor leziunilor de psoriazis pe o perioada lunga de timp".

15.09.2007
Dr. PRETORIAN SUSANA
Director Medical SC Balneoclimaterica Sovata
www.deniplant.ro

luni, 28 noiembrie 2016

BALNEOFITOTERAPIA PENTRU PSORIAZIS

Intre 2-4% din populatie are aceasta boala . Acum ai sansa sa nu te numeri printre ei !

BALNEOFITOTERAPIA PENTRU PSORIAZIS   

ANT relansează programul social de refacere în staţiunile balneare
Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT), în colaborare cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), relansează programul social "Program de refacere în staţiunile balneare", informează Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului,..detalii......

Statiunea Sovata

Situare, Situata în partea central nordica a României, la o altitudine de 475-500 m,detalii.. :  harta.

Factori de cura: 1.Apa minerala clorurata sodica din LACUL URSU

                             2. Namolul sapropelic provenit din LACUL URSU.

                             3.Bioclimat sedativ de crutare(aerosolii)

Indicatii terapeutice:

- Psoriazis vulgar generalizat (in placi),

- Psoriazis gutat

- Artrita psoriazica cu leziuni cutanate, in afara puseelor de acutizare (VSH <20mm/h)

-Alte forme de psoriazis

Tipuri de proceduri

- Bai calde cu apa minerala sarata din lac
- Impachetari generale sau partiale cu namol cald
- Kinetoterapie si hidrokinetoterapie individuala
- Electroterapie                                                                                                                                                                                  - Hidroterapie
- Magnetoterapie de reechilibrare neuro-vegetativa

La acestea se adauga helioterapia practicabila in sezonul estival.
www.deniplant.ro

duminică, 27 noiembrie 2016

FORMULA TERAPEUTICĂ DENIPLANT LA SOVATA

Deoarece tratamentul cu ceaiul Deniplant presupune incetarea oricarui unguent sau alt medicament si fara regim alimentar, se poate aplica urmatoarea schema de tratament :

Cura antipsoriazis consta in:

1. impachetari cu namol in baza de tratament 10 zile

2. baie in apa sarata la lac, la piscina sau la cada 10-14 zile

3. Ceaiul DENIPLANT – 750 ml ceai preparat conform unei proceduri speciale se va bea în cursul unei zile în mai multe prize, pe tot parcursul zilei, Pachetul de ceai Deniplant contine 30 de doze zilnice.. Dupa cele 14 zile petrecute in statiune, se continua tratamentul la domiciliul pacientului pana la disparitia totala a leziunilor. Administrarea ceaiului nu trebuie întreruptă brusc ci treptat o zi da, o zi nu, timp de 2 luni. Dacă nu mai apare nici o leziune se poate renunţa definitiv la ceai.

Apa sarata si namolul sunt extrase din Lacul Ursu.
Salinitatea apei utilizate in baza de tratament este de cca 100-150gr/litru (NaCl reprezinta 97% din componenta minerala a apei), temperatura 34-35gr C in bazin respectiv temperatura dorita in cada(cca 38gr.C).
In lac temperatura apei variaza: creste de la suprafata spre profunzime, datorita efectului de heliotermie: la suprafata apei este o pelicula de apa dulce de la un parau aferent, care impiedica disiparea caldurii inmagazinate de la soare. Pentru protectia heliotermiei se adopta masuri riguroase: accesul la scaldat se permite numai in anumite luni, cu pauza la pranz pentru a permite refacerea stratificarii. La imersa in apa la nivelul gatului sunt cca 20 grC, la torace si abdomen cca 30 grC, la picioare 35 grC, activarea circulatorie este maxima, cu protectia concomitenta fata de congestie a extremitatii cefalice. Stratul hiperterm este cuprins intre 1,5-2 m. In 1900 stratul hiperterm ajungea la 70grC, in prezent de-abia atinge 40 grC.

Namolul este sapropelic peloidogen, cu mineralizare inalta (NaCl: 2gr/litru namol); il folosim pentru impachetari partiale si generale, incalzit la 39-42grC, stratul de aplicare pe piele este de cca 5 cm grosime. Cei care au si psoriazis si hipertensiune arteriala beneficiaza de aplicare locala de namol cald in strat subtire si fara invelire.

Rezultatele scontate: decaparea scuamelor, care dispar de obicei complet; placardele eritematoase se palideaza, dezobisnuirea organismului de unguente sau alte medicamente alopate. Baile si namolul actioneaza la suprafata iar ceaiul Deniplant la interiorul organismului, inlaturand deficientele interne care declanseaza si intretin acesta boala.

In urma acestui procedeu combinat , datorita faptului ca pielea sa vindecat la suprafata mai repede de cat inlaturarea cauzelor, este posibil ca in prima perioada dupa cura balneofito leziunile sa mai apara din nou, insa pe masura ce ceaiul Deniplant actioneaza si organismul se reface , ele nu vor mai evolua prea mult negativ ci se vor retrage ,ele vor fi de dimensiuni mai mici si treptat vor disparea complet

Daca s-ar urmari din start numai inlaturarea deficientelor interne numai doar cu procedura Deniplant , tratamentul ar fi de durata si ar fi posibil ca organismul sa nu suporte de la inceput incetarea intreruperea utilizarii  unguentelor folosite anterior. A se vedea pe forum evolutia pacientilor numai cu deniplant.

*Daca in primele zile de tratament organismul nu rezista fara ungeuente, se poate folosi o crema cosmetica.(de tip baza hidrofilica anionica, cu efect de inmuiere a stratului cornos si indepartare a scuamelor)

In functie de rezultatele obtinute, medicul curant va stabili cand se va putea repeta cura BALNEOFITOTERAPIE LA SOVATA

Obiective turistice din statiune
- Lacul Ursu, cel mai mare lac heliotermal din tara, lacurile Verde, alunis, Rosu, Mierlei
Excursii la Dealul Saca si Varful Cireselul

Imprejurimi, atractii turistice
- Praid: Salina
- Tg. Mures: Casa Teleki, monument de arhitectura baroca, Biblioteca Bolyai cu 55000 de volume , Biblioteca Teleki cu 65 incunabule, 44 editii princeps, 1200 de titluri de tiparituri din sec XV – XVII
- Sighisoara: ( cetatea medievala sec XIV - XVI, Turnul cu Ceas sec XIV, Biserica din Deal).

http://www.deniplant.ro/deniplant%20la%20sovata.htm

sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Balneofitoterapia si Remediile Deniplant ajuta organismul sa lupte cu bolile

De ce sa mergem la spital pentru orice afectiune usoara?

Medicii din statiunile balneare iti stau la dispozitie  !      

Balneofitoterapia si Remediile Deniplant ajuta organismul sa lupte cu bolile usoare prin tratamente simple  

Incercati-le intai pe acestea si daca mai este nevoie atunci mergeti la spital.     
www.deniplant.ro/remedii.htm
         

vineri, 25 noiembrie 2016

FORMULA TERAPEUTICĂ DE TRATAMENT CU DENIPLANT LA HERCULANE

Deoarece tratamentul cu ceaiul Deniplant presupune incetarea oricarui unguent sau alt medicament si fara regim alimentar, se poate aplica urmatoarea schema de tratament :
       1. Băi termo-sulfuroase  (foto ) la temperatura de 37˚ în cură externă (la vană), aplicate 15 min. timp de 6 zile.
       2. Ceaiul DENIPLANT –  750 ml ceai preparat conform unei proceduri speciale se va bea în cursul unei zile în mai multe prize, pe tot parcursul zilei,  Pachetul de ceai Deniplant contine 30 de doze zilnice.. Dupa cele 6 zile petrecute in statiune, se continua tratamentul la domiciliul pacientului pana la disparitia totala a leziunilor. Administrarea ceaiului nu trebuie întreruptă brusc ci treptat o zi da, o zi nu, timp de 2 luni. Dacă nu mai apare nici o leziune se poate renunţa definitiv la ceai.
        3. De două ori în 6 zile se fac băi în cadă(foto) cu plante balneologice, cu efecte antiseptice, antiinflamatorii, cicatrizante, sedative.
        Daca in primele zile de tratament organismul nu rezista fara ungeuente, se poate folosi o crema cosmetica.
         In functie de rezultatele obtinute, medicul curant va stabili cand se va putea repeta cura BALNEOFITOTERAPIE LA BAILE HERCULANE
http://www.deniplant.ro/deniplant%20la%20herculane.htm

joi, 24 noiembrie 2016

PSORIAZIS-CORESPONDENTA DENIPLANT: Ameliorarea simptomatologiei psoriazisului

PSORIAZIS-CORESPONDENTA DENIPLANT: Ameliorarea simptomatologiei psoriazisului: STATIUNEA BALNEARA BAILE HERCULANE oferă condiţii foarte bune pentu influenţarea factorilor declanşatori şi ameliorarea simptomatologiei pso...

Ameliorarea simptomatologiei psoriazisului

STATIUNEA BALNEARA BAILE HERCULANE oferă condiţii foarte bune pentu influenţarea factorilor declanşatori şi ameliorarea simptomatologiei psoriazisului prin climat şi apele minerale termo-sulfuroase aplicate în cură externă.

         Apele termo-sulfuroase de la HERCULANE acţionează prin hidrogenul sulfurat conţinut. Acesta intervine în metabolismul celular şi are rol desensibilizant,  activează microcirculaţia pielii are efect cheratolitic şi reechilibrează tonusul vegetativ.

         Toate aceste  efecte au dus la utilizarea apelor termo-sulfuroase şi în boli dermatologice precum: psoriazisul, parapsoriazisul, unele cheratodermii.

          Numeroase studii şi cercetări arată că boli ca psoriazisul pot fi ameliorate cu ajutorul unor plante medicinale din flora României. În acest sens avem la dispoziţie ceaiul DENIPLANT, o  pulbere obţinută din mai multe plante  medicinale, care s-a dovedit eficient în PSORIAZIS.  Folosind ceaiul DENIPLANT, ceai brevetat de către dl. GHEORHE GIURGIU, s-au obţinut ameliorări, din primele luni de tratament şi dispariţia elementelor de psoriasis după 6-12 luni. Ceaiul DENIPLANT acţionează la nivelul întregului organism,  influenţează diferitele verigi ale lanţului etiopatogenetic ce declanşează şi întreţin boala, încetinind evoluţia şi chiar stopând-o. Tratamentul cu DENIPLANT este de lungă durată, este uşor de folosit, este bine tolerat şi nu au fost semnalate până acum efecte secundare nedorite.

          Dl. GHEORGHE GIURGIU a fost bolnav de PSORIAZIS, iar după sute de ore de muncă a reuşit să creeze acest ceai de plante, care i-a adus o nesperată vindecare. Aceasta inventie a obţinut Medalia de aur la Salonul Internaţional de Noutăţi Tehnice „INVENTA 97"
http://www.deniplant.ro/deniplant%20la%20herculane.htm

miercuri, 23 noiembrie 2016

bolnavul de psoriazis NU trebuie sa tina un regim alimentar strict,

Atractii turistice zona Calimanesti Caciulata

Deoarece bolnavul de psoriazis NU trebuie sa tina un regim alimentar strict, sau sa stea in repaus total la pat , agentiile de turism din Calimanesti-Caciulata va ofera informatii despre ,hoteluri, pensiuni, vile, moteluri, cabane, camping, oferte de cazare si sejururi, excursii si circuite, transport, rent a car in Calimanesti-Caciulata,  restaurante, pizzerii, fast food, cofetarii, catering, baruri, cluburi, discoteci, night club-uri, cafenele .

Asadar bolnavul nu va mai avea impresia ca a venit la tratament ci va considera ca se afla intr-un concediu de relaxare si refacere a sanatatii sale.
http://www.deniplant.ro/deniplant%20la%20caciulata.htm

marți, 22 noiembrie 2016

PSORIAZIS-CORESPONDENTA DENIPLANT: PSORIAZISUL este o boala de piele, destul de frecv...

PSORIAZIS-CORESPONDENTA DENIPLANT: PSORIAZISUL este o boala de piele, destul de frecv...: PSORIAZISUL este o boala de piele, destul de frecventa care ridica inca dificultati de tratament, chiar  si la inceput  de mileniu 3.  Este ...

PSORIAZISUL este o boala de piele, destul de frecventa

PSORIAZISUL este o boala de piele, destul de frecventa care ridica inca dificultati de tratament, chiar  si la inceput  de mileniu 3.  Este prezent atat in mediul urban cat si rural.  Boala nu este contagioasa si se caracterizeaza prin aparitia ei la orice varsta, uneori chiar din copilarie. Evolutia sa este cronica, cu tendinte la recidive, la intervale diferite de timp. Daca boala nu este tratata prin inlaturarea deficientelor interne care o declanseaza si intretin,  elementele de psoriazis pot persista tot timpul vietii bolnavului, situatie in care va determina tulburari psiho-comportamentale si sociale.

Baza tratamentului alopat o constituie cel local cu unguente, creme, solutii, pe baza de cigmolin, acid salicilic, cortizon, etc. Acestea au efect local uneori destul de rapid, dupa preparatele pe baza de cortizon. Dar recidivele sunt din ce in ce mai dese, sunt mai intense, uneori chiar la cateva zile de la intreruperea tratamentului. De aceea acesti bolnavi sunt nevoiti sa foloseasca continuu aceste preparate, care au multiple efecte secundare nedorite.

In  acest cadru,  balneofitoterapia incearca sa ofere o varianta terapeutica noua, pentru ameliorarea de cit mai lunga durata a puseelor acestei complexe afectiuni.Acest lucru fiind stipulat si in :ghidurile europene antipsoriazis

http://www.deniplant.ro/deniplant%20la%20caciulata.htm

luni, 21 noiembrie 2016

Factorii de cura in tratamentul psoriazisului la Calimanesti-Caciulata

1.Apele minerale ale statiunii Calimanesti - Caciulata sunt atermale, iesind din pamant la temperatura de 5-14 grade Celsius. Din punct de vedere al compozitiei chimice, apele minerale sunt: sulfuroase, clorosodice, calcice, magnezice, bromurate , iodurate si s-au dovedit mereu a fi un bun remediu in tratarea afectiunilor locomotorii cronice, a maladiilor neurologice periferice si a psoriazisului.
Apele minerale-sulfuroase de la CALIMANESTI -CACIULATA actioneaza asupra psoriazisului prin hidrogenul sulfurat continut. Acesta intervine in  metabolismul celular si are rol desensibilizant,  activeaza microcirculata pielii are efect cheratolitic si reechilibreaza tonusul vegetativ.       
Toate aceste  efecte au dus la utilizarea apelor minerale-sulfuroase si in alte boli dermatologice precum:  parapsoriazisul, unele cheratodermii si dermatoze, alergii cutanate.
2. Namolul sapropelic
3.Bioclimat sedativ de crutare(aerosolii)
Indicatii terapeutice:
- Psoriazis vulgar generalizat (in placi),
- Psoriazis gutat
- Artrita psoriazica cu leziuni cutanate, in afara puseelor de acutizare (VSH <20mm/h)
-Alte forme de psoriazis
Tipuri de proceduri
- Bai calde cu apa minerala sulfuroasa
- Impachetari generale sau partiale cu namol cald
- Kinetoterapie si hidrokinetoterapie individuala
--Electroterapie                                  - Hidroterapie
- Magnetoterapie de reechilibrare neuro-vegetativa
La acestea se adauga Deniplant pentru reechilibrarea proceselor interne care genereaza psoriazisul.
  http://www.deniplant.ro/deniplant%20la%20caciulata.htm


duminică, 20 noiembrie 2016

Argumente pro fitoterapie cu Deniplant si bai cu ape minerale-sulfuroase :

Argumente pro fitoterapie cu Deniplant si bai cu ape minerale-sulfuroase :

nu are efecte adverse de nici un fel: se poate da la gravide, copii, la cardiaci, etc;

nu necesita control periodic lunar prin analize de sange, etc;

remisiunile de durata la cca 85% din pacienti sunt o dovada ca Deniplant intercepteaza verigi fiziopatologice interne, actionand din interiorul organismului spre suprafata (piele), leziunile cutanate odata vindecate de obicei nu mai reapar;

nu necesita restrictii alimentare, nu este interzis consumul de alcool;

confera pacientului independenta psiho-sociala, recastigarea echilibrului psihic (dependenta de medicamente si investigatii lunare nu face decat sa intretina si sa agraveze stressul si tulburarile psiho-comportamentale deja existente, cauzate de aspectul inestetic al pielii)

pacientul duce o viata obisnuita.

     In functie de rezultatele obtinute, dupa doua, trei luni de tratament, in urma unui nou control medical,  medicul curant va stabili cand se va putea repeta cura BALNEOFITOTERAPIE LA CALIMANESTI-CACIULATA

sâmbătă, 19 noiembrie 2016

FORMULA TERAPEUTICA PENTRU PSORIAZIS LA CALIMANESTI -CACIULATA

FORMULA TERAPEUTICA DENIPLANT LA CALIMANESTI -CACIULATA
Deoarece tratamentul cu ceaiul Deniplant presupune incetarea oricarui unguent sau alt medicament si fara regim alimentar, se poate aplica urmatoarea schema de tratament :

       1. Baile mineralo-sulfuroase (foto ) la temperatura de 37˚ in cura externa(la vana, aplicate 15 min. timp de 6 zile.

       2. Ceaiul DENIPLANT   750 ml ceai preparat conform unei proceduri speciale se va bea in cursul unei zile in mai multe prize, pe tot parcursul zilei,  Pachetul de ceai Deniplant contine 30 de doze zilnice.. Dupa cele 6 zile(14zile) petrecute in statiune, se continua tratamentul la domiciliul pacientului pana la disparitia totala a leziunilor. Administrarea ceaiului nu trebuie intrerupta brusc ci treptat o zi da, o zi nu, timp de 2 luni. Daca nu mai apare nici o leziune se poate renunta definitiv la ceai.

        3. De doua ori in  6 zile se fac bai  cada (foto) cu plante balneologice, cu efecte antiseptice, antiinflamatorii, cicatrizante, sedative.

      Daca in primele zile de tratament organismul nu rezista fara unguente, se poate folosi o crema  cosmetica sau un ulei natural.
Namolul este sapropelic peloidogen, cu mineralizare inalta (NaCl: 2gr/litru namol); il folosim pentru impachetari partiale si generale, incalzit la 39-42grC, stratul de aplicare pe piele este de cca 5 cm grosime. Cei care au si psoriazis si hipertensiune arteriala beneficiaza de aplicare locala de namol cald in strat subtire si fara invelire.

Rezultatele scontate: decaparea scuamelor, care dispar de obicei complet; placardele eritematoase se palideaza, dezobisnuirea organismului de unguente sau alte medicamente alopate. Baile si namolul actioneaza la suprafata iar ceaiul Deniplant la interiorul organismului, inlaturand deficientele interne care declanseaza si intretin acesta boala.

In urma acestui procedeu combinat , datorita faptului ca pielea sa vindecat la suprafata mai repede de cat inlaturarea cauzelor, este posibil ca in prima perioada dupa cura balneofito leziunile sa mai apara din nou, insa pe masura ce ceaiul Deniplant actioneaza si organismul se reface , ele nu vor mai evolua prea mult negativ ci se vor retrage ,ele vor fi de dimensiuni mai mici si treptat vor disparea complet

Daca s-ar urmari din start numai inlaturarea deficientelor interne numai doar cu procedura Deniplant , tratamentul ar fi de durata si ar fi posibil ca organismul sa nu suporte de la inceput incetarea intreruperea utilizarii  unguentelor folosite anterior. A se vedea pe forum evolutia pacientilor numai cu deniplant.

*Daca in primele zile de tratament organismul nu rezista fara unguente, se poate folosi o crema cosmetica sau un ulei natural.(de tip baza hidrofilica anionica, cu efect de inmuiere a stratului cornos si indepartare a scuamelor)

vineri, 18 noiembrie 2016

DeniPlant Sfaturi pentru cei care vor sa foloesasca acest ceai !

Daca v-ati hotarat sa folositi Deniplant e bine sa aveti in vedere urmatoarele
Ce este Deniplant?- Deniplant nu este un medicament !

Deniplant este o pulbere de plante din care se prepara un ceai, cu lamaie si miere, ceai care poate fi baut zilnic timp de mai multe luni. Daca doriti sa stii din ce plante este facut, puteti veni la biroul Deniplant unde vom discuta despre acest aspect. Acest subiect nu este public pe internet din motive lesne de inteles.

Fara regim alimentar sau alte restrictii.

Din experienta proprie, regimul alimentar nu face de cat sa grabeasca eliminarea toxinelor din corp, insa nu ajuta la rezolvarea cauzelor interne. Din acest motiv la cei care au tinut regim alimentar, s-au vazut evolutii pozitive,  insa la intreruperea regimului au existat si evolutii negative. Omul trebuie sa aiba o alimentatie echilibrata.

Fara unguente sau alte medicamente de uz extern.

Tot din experienta proprie si a celor care au folosit deniplant pana in prezent pentru a vedea daca plantele actioneaza sau nu este bine sa se intrerupa administrarea unguentelor sau a altor medicamente pentru psoriazis.

La intreruperea lor este posibil sa va apara puncte noi sau pete rosii si in zonele unde nu ati avut leziuni(reactie numita in termeni medicali REBAUND) si de aceea este indicat sa se faca sub urmarirea medicului.

Se poate folosi in paralel unguentul, insa pielea se va vindeca la suprafata mai repede de cat rezolvarea cauzelor interne si va veti pacali. Cititi brosura deniplant...
Daca nu rezistati fara ele, puteti folosi la inceput orice crema cosmetica, care sa nu contina medicamente

Nu va scarpinati si nu rupeti cojile care se formeaza.

De fiecare data cand interveniti asupra lor, prelungiti procesul de vindecare si exista tendinta sa se extinda suprafata lezata.Ele vor cadea din ce in ce mai usor si acesta este un semn ca organismul a raspuns pozitiv .

Este recomandat sa faceti dus zilnic insa nu frecati pielea dupa uscare pentru a indeparta cojile.

In cazul in care apar manifestari neplacute nu mai beti ceaiul si adresati-va  medicului curant.

Inainte de a cumpara plantele stati de vorba cu producatorul.

In felul acesta puteti afla si alte lucruri care nu au fost cuprinse aici si puteti face alegerea potirivita.

Daca sunteti nemultumit dupa ce ati cumparat produsul.

1.Daca ati primit prin posta plante si nu sunteti multumit, trimiteti inapoi pachetul nedesfacut si veti primi banii inapoi prin mandat postal.

2.Dupa prima luna de folosire, in termen de 15 zile, puteti veni personal la biroul Deniplant cu prospectul pentru a primi banii inapoi. Dupa acest termen nu mai puteti primi banii inapoi sub nici o forma. Cititi detalii la: www.deniplant.ro/garantia-deniplant.htm

Pentru alte rela]ii pute]i suna la tel  0744827881  sau ne puteti scrie la giurgiu@deniplant.ro   www.deniplant.ro

joi, 17 noiembrie 2016

BALNEOFITOTERAPIA PENTRU PSORIAZIS

FORMULA TERAPEUTICĂ DENIPLANT LA SOVATA

Deoarece tratamentul cu ceaiul Deniplant presupune incetarea oricarui unguent sau alt medicament si fara regim alimentar, se poate aplica urmatoarea schema de tratament :

Cura antipsoriazis consta in:

1. impachetari cu namol in baza de tratament 10 zile

2. baie in apa sarata la lac, la piscina sau la cada 10-14 zile

3. Ceaiul DENIPLANT – 750 ml ceai preparat conform unei proceduri speciale se va bea în cursul unei zile în mai multe prize, pe tot parcursul zilei, Pachetul de ceai Deniplant contine 30 de doze zilnice.. Dupa cele 14 zile petrecute in statiune, se continua tratamentul la domiciliul pacientului pana la disparitia totala a leziunilor. Administrarea ceaiului nu trebuie întreruptă brusc ci treptat o zi da, o zi nu, timp de 2 luni. Dacă nu mai apare nici o leziune se poate renunţa definitiv la ceai.

Apa sarata si namolul sunt extrase din Lacul Ursu.
Salinitatea apei utilizate in baza de tratament este de cca 100-150gr/litru (NaCl reprezinta 97% din componenta minerala a apei), temperatura 34-35gr C in bazin respectiv temperatura dorita in cada(cca 38gr.C).
In lac temperatura apei variaza: creste de la suprafata spre profunzime, datorita efectului de heliotermie: la suprafata apei este o pelicula de apa dulce de la un parau aferent, care impiedica disiparea caldurii inmagazinate de la soare. Pentru protectia heliotermiei se adopta masuri riguroase: accesul la scaldat se permite numai in anumite luni, cu pauza la pranz pentru a permite refacerea stratificarii. La imersa in apa la nivelul gatului sunt cca 20 grC, la torace si abdomen cca 30 grC, la picioare 35 grC, activarea circulatorie este maxima, cu protectia concomitenta fata de congestie a extremitatii cefalice. Stratul hiperterm este cuprins intre 1,5-2 m. In 1900 stratul hiperterm ajungea la 70grC, in prezent de-abia atinge 40 grC.

Namolul este sapropelic peloidogen, cu mineralizare inalta (NaCl: 2gr/litru namol); il folosim pentru impachetari partiale si generale, incalzit la 39-42grC, stratul de aplicare pe piele este de cca 5 cm grosime. Cei care au si psoriazis si hipertensiune arteriala beneficiaza de aplicare locala de namol cald in strat subtire si fara invelire.

Rezultatele scontate: decaparea scuamelor, care dispar de obicei complet; placardele eritematoase se palideaza, dezobisnuirea organismului de unguente sau alte medicamente alopate. Baile si namolul actioneaza la suprafata iar ceaiul Deniplant la interiorul organismului, inlaturand deficientele interne care declanseaza si intretin acesta boala.

In urma acestui procedeu combinat , datorita faptului ca pielea sa vindecat la suprafata mai repede de cat inlaturarea cauzelor, este posibil ca in prima perioada dupa cura balneofito leziunile sa mai apara din nou, insa pe masura ce ceaiul Deniplant actioneaza si organismul se reface , ele nu vor mai evolua prea mult negativ ci se vor retrage ,ele vor fi de dimensiuni mai mici si treptat vor disparea complet

Daca s-ar urmari din start numai inlaturarea deficientelor interne numai doar cu procedura Deniplant , tratamentul ar fi de durata si ar fi posibil ca organismul sa nu suporte de la inceput incetarea intreruperea utilizarii  unguentelor folosite anterior. A se vedea pe forum evolutia pacientilor numai cu deniplant.

*Daca in primele zile de tratament organismul nu rezista fara ungeuente, se poate folosi o crema cosmetica.(de tip baza hidrofilica anionica, cu efect de inmuiere a stratului cornos si indepartare a scuamelor)

In functie de rezultatele obtinute, medicul curant va stabili cand se va putea repeta cura BALNEOFITOTERAPIE LA SOVATA

miercuri, 16 noiembrie 2016

Ce spun bolnavii de psoriazis care folosesc Deniplant.

Aici veti gasi o parte din discutiile care au loc la biroul Deniplant , cu bolnavii de psoriazis care folosesc Deniplant.

Acestea sunt sub forma de fisiere audio. Pentru a le asculta dati click pe fisier si asteptati un moment pana se incarca.
http://www.deniplant.ro/discutii_despre_psoriazis.htm

marți, 15 noiembrie 2016

diagnosticat cu Psoriazis gutat

Ma numesc Preda Nicolae de profesie medic cu domiciliu in Resita, sunt tata a unui baiat de 13 ani care a fost diagnosticat cu Psoriazis gutat , din anul 2001. 
Diagnosticul a fost stabilit si confirmat inclusiv prin prelevare biopsie din produs biologic specific cutanat la Spit. Jud. Resita sectia Dermato-Venerice si Centrul Universitar Timisoara. Baiatul a urmat multiple scheme de tratament prescrise de medici dermatologi, clasice, moderne care au fost tranzitorii si nesatifacatoare. 

Intamplator am citit brosura AM FOST BOLNAV DE PSORIAZIS autor Gheorghe Giurgiu editura Tinerama- care promoveaza produsul CEAI DENIPLANT . Lectura a fost interesanta. Din 18.01.2005 baiatul meu a inceput tratamentul cu acest produs respectand intru-totul sfaturile si recomandarile care se desprind din continutul brosurii. 

Acum in luna februarie 2006, baiatul fiind inca sub tratament, pot spune ca tata si medic, ca sunt multumit de rezultatele acestui produs naturist, previziunile si pronosticul pus de domnul Gheorghe Giurgiu adeverindu-se, ceea ce m-a determinat sa dau adresa domniei sale si altor oameni suferinzi de aceasta boala. 

Pe aceasta cale consider si subscriu in mod favorabil oportunitatea promovarii ceaiului DENIPLANT pe orice cale, fiindca este un remediu real, care nu ar trebui sa lipseasca din schema, moderna de abordare si tratare a afectiunii Psoriazisului de catre cati mai multi medici dermatologi. Pe aceasta cale i-mi exprim multumirile domnului Gheorghe Giurgiu urandu-i succes in continuare. 

22.02.2006 

Dr. PREDA NICOLAE 

Medic Primar Medicina Interna; Medic Primar Cardiolog; Doctor in Stiinte Medicale; Ecocardiografie 

luni, 14 noiembrie 2016

tratarea bolii de piele Psoriazis.

Cu mai multi ani in urma, in ziarul Magazin a aparut un articol referitor la ceaiul Deniplant in care inventatorul acestuia afirma ca ar fi bun pentru tratarea bolii de piele Psoriazis. Desi am fost intrebat atunci, ce parere am de aceasta descoperire, m-am abtinut sa fac aprecieri deoarece boala psoriazis avand o etiologie necunoscuta era foarte greu sa te aventurezi a face astfel de afirmatii. 
Pe parcursul anilor cea au urmat, am putut urmari mai multi pacienti care au folosit acest produs si am observat ca exista totusi un sambure de adevar in sensul ca la peste 85% din cazurile urmarite s-au observat rezultate pozitive. Leziunile dispareau treptat fara a se mai interveni cu unguente sau alte tratamente alopate.

Se stie ca in mod normal, pielea trebuie sa aiba o reactie acida. Atunci cand acest echilibru este deplasat intr-un sens sau in altul se pot declansa diferite dermatoze. Ceaiul Deniplant avand un pH intre 3,5 si 4 poate normaliza acest echilibru si ajuta la vindecarea afectiunilor cutanate.

Substantele active continute in plantele folosite actioneaza ca niste biocatalizatori intervenind in reactiile chimice care stau la baza manifestarilor vitale. Actionand in cantitati extrem de mici, ei provoaca reactii de scindare si sinteza, reactii chimice generatoare de energie si in special reactii de oxidare. Aceste reactii au fost certificate de analizele efectuate.

Totusi, s-a putut observa ca la unii pacienti desi organismul raspundea pozitiv la tratamentul cu ceaiul Deniplant, anumite tulburarile morfo-functionale ale sistemului nervos si caracterul proceselor fundamentale ale sistemului nervos central, excitatia, inhibitia, mobilitatea, care impreuna permit identificarea unei modalitati de activitate nervoasa superioara, au un rol deosebit de important asupra evolutiei psoriazisului. O serie de tulburari de nutritie, metabolice, pot frana sau stopa procesul de vindecare.

Totodata, s-a pus in evidenta faptul ca la unii pacienti vindecarea tesutului epitelial se realiza mai repede si in mod constant, pe cand la altii acest proces era perturbat de anumiti factori si anume de reactivitatea proprie a persoanei respective. Aceasta reactivitate proprie este datorata : 1.-ereditatii, adica transmiterii nu numai a unor insusiri innascute, dar si a celor dobandite in cursul vietii; aceste insusiri se transmit prin metabolismul individual si prin tipul de sistem nervos;

2.-influenta mediului extern(conditii de viata, alimentatie, munca)ca si influenta mediului intern(diferite tulburari morfo-functionale si metabolice), care pot modifica proprietatile reactionale ale sistemului nervos si deci ale intregului organism.

Existenta unor boli familiale, uneori determinate de ereditate, se explica in felul urmator: -sunt familii in care exista predispozitii congenitale, constitutionale, nemodificate de alte influente, deoarece felul de viata, de alimentatie de munca sunt aceleasi. Boala, o data aparuta, are tendinta sa se reproduca in familie. Acest lucru s-a dovedit si la keratodermia palmo-plantara care apare in familii care duc aceeasi viata timp de generatii. 

Uneori, modificarea factorilor de mediu extern, intern, social, poate face ca boala cu predispozitie ereditara sa nu mai apara la descendenti.

In urma tratamentului cu ceaiul Deniplant la majoritatea pacientilor urmariti, recidivele nu au mai aparut. Au fost insa si pacienti care au avut recidive dupa 5-6 ani. In cursul acestor izbucniri, eruptia a pastrat la unii bolnavi un caracter relativ discret, reducandu-se la un numar restrans de eflorescente, imbracand de fiecare data caracterul unei eruptii localizate. Reluand tratamentul cu ceaiul Deniplant organismul a raspuns mult mai repede si procesul de vindecare a fost mult mai scurt(circa 3-4 luni)

  Asadar, concluzionand cele amintite mai sus, putem spune ca ceaiul Deniplant poate fi un bun tratament pentru psoriazis.

Dr. Manta V. 

duminică, 13 noiembrie 2016

Deniplant pentru boala Psoriazis

     Am aflat de existenta tratamentului cu ceaiul Deniplant pentru boala Psoriazis, de la o pacienta pe care o am in evidenta. Aceasta mi-a povestit ca are un nepot care a avut aceasta boala si in urma acestui tratament leziunile i-au disparut complet.  
         In anul 2005, prezentandu-se la controlul anual, Dan  Maiacovschi , mi-a spus ca de cateva luni i-au aparut pe piele cateva
leziuni. In urma unei biopsii i s-a stabilit diagnosticul Psoriazis si a inceput tratamentul cu Dermovat. I-am povestit despre nepotul
pacientei mele, desi nu eram convins ca numai ceaiul Deniplant poate rezolva o asemenea afectiune.  
          Scepticismul meu a fost spulberat pe parcursul a catorva luni in  care am vazut la pacientul meu cum leziunile au inceput sa se  micsoreze, iar unele chiar sa dispara. L-am intrebat daca a mai folosit in paralel si alte tratamente si mi-a spus ca inca de la inceput a intrerupt tratamentul cu unguentul folosit si in afara de consumarea  ceaiului Deniplant nu a mai urmat nici un alt tratament alopat si nu a  tinut nici regim alimentar.  
              Dupa 6 luni de tratament, pacientului i-au disparut complet leziunile si a intrerupt consumarea ceaiului. I-am spus sa ma informeze  daca boala va mai recidiva si-i vor aparea din nou leziunile cutanate.  
               Desi am mai vazut cateva cazuri asemanatoare, doresc sa le urmaresc pe o perioada mai indelungata de timp, pentru a ma
convinge pe deplin ca tratamentul cu ceaiul Deniplant poate ajuta  bolnavii cu psoriazis
              Dr. Alexandru Darie  
              Medic specialist MF, MG  
              Competenta Medicina Muncii  
             www.psoriazis-deniplant.ro

sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Parerea medicilor despre Deniplant

Psoriazisul este o boala de piele, destul de frecventa care ridica inca dificultati de tratament, chiar si la inceput de mileniu 3. Este prezent atat in mediul urban cat si rural. 
Boala nu este contagioasa. Se caracterizeaza prin aparitia ei la orice varsta, uneori chiar din copilarie. Evolutia sa este cronica, cu tendinte la recidive, la intervale diferite de timp. Uneori elementele de psoriazis persista tot timpul vietii bolnavului, situatie in care va determina tulburari psiho-comportamentale si sociale. 
Elementele specifice de manifestare a bolii, constau in placarde rosietice, acoperite de scuame groase, stratificate si lucioase. Apar oarecum simetric, avand initial predilectie pentru coate, genunchi, pielea capului, constituind forma localizata a bolii. Cu timpul sunt prinse si alte regiuni(torace, abdomen, membre superioare si inferioare) constituind forma de psoriazis generalizat. 
Baza tratamentului alopat o constituie cel local cu unguente, creme, solutii, pe baza de cigmolin, acid salicilic, cortizon, etc. Acestea au efect local uneori destul de rapid, dupa preparatele pe baza de cortizon. Dar recidivele sunt din ce in ce mai dese, sunt mai intense, uneori chiar la cateva zile de la intreruperea tratamentului. De aceea acesti bolnavi sunt nevoiti sa foloseasca continuu aceste preparate, care au multiple efecte secundare nedorite. 
Folosind Ceaiul "Deniplant®" in cadrul Fundatiei Medicale "Speranta", s-au obtinut ameliorari din primele luni de tratament si disparitia elementelor de psoriazis dupa 6-12 luni. Tratamentul cu Deniplant poate fi folosit singur, nefiind necesara asocierea cu preparate locale alopate, sau regim alimentar. 
Ceaiul Deniplant actionand la nivelul intregului organism, influenteaza diferite verigi ale lantului etiopatogenic ce declanseaza si intretin boala, incetinind evolutia ei si chiar stopand-o. 
Tratamentul cu Deniplant desi este de lunga durata, este usor de folosit de catre pacienti la domiciliu, este bine tolerat, iar pana in prezent nu au fost semnalate efecte secundare nedorite. 
Cei peste 200 de pacienti care au trecut pe la fundatie de la constituirea acesteia, pot demonstra oricand ca tratamentul cu Deniplant da rezultatele scontate, pe care fiecare bolnav le asteapta. 
Din acest motiv si fundatia a primit denumirea "Speranta", pentru a-i da bolnavului o speranta ca s-ar putea vindeca, in pofida faptului ca medicina alopata din intreaga lume ii spune bolnavului ca boala este incurabila. 

Bolnavul are dreptul sa afle ca s-a inventat in Romania un produs care il va ajuta.
24.08.2002
DR. ION GHEORGHE  
Cercetator Stiintific Principal. gr.II  
Medic Primar. M.G.

vineri, 11 noiembrie 2016

Diagnosticarea psoriazisului

DIAGNOSTICARE SI TRATAMENT 
Diagnosticul psoriazisului este usor de stabilit daca se tine seama de caracterele clinice descrise mai sus, cat si de semnul sangerarii punctiforme, deosebit de important, deoarece el tine dupa cum am vazut, de conditii histopatologice inerente acestei boli.
Formele circinate ale psoriazisului ar putea fi confundate cu diverse tipuri de sifilide avand o dispozitie asemanatoare.

Pitiriazisul rubra pilar este o dermatoza care prezinta uneori asemanari izbitoare cu psoriazisul. Deosebirea se poate face totusi usor, daca se tine seama de faptul ca placile de pitiriazis rubra sunt mai intinse decat cele de psoriazis.

Tratament

Datorita faptului ca ceaiul Deniplant nu este acceptat in totalitate ca un tratament intern, specific, al psoriazisului si incertitudinea in care ne gasim inca relativ la natura acestei boli, ingreuneaza cercetarile in acesta privinta.

Alimentatia nu pare sa joace un rol important in dezvoltarea psoriazisului, deoarece boala se observa la persoane cu regimuri alimentare diferite. Nu este mai putin adevarat, insa ca sunt bolnavi la care eruptia este agravata prin excese alimentare, prin condimente si mai ales abuzul de alcool. 

Tratamentul local

Exista un numar mare de medicamente externe, care aplicate in mod metodic si cu perseverenta pot conduce intr-un timp relativ scurt la disparitia eruptiilor psoriazice, insa trebuie avut in vedere si faptul ca de fiecare data recidivele vor fi mai puternice si mai intinse ca suprafata.

Tratamentul exclusiv intern cu ceaiul Deniplant se adreseaza cauzelor interne care declanseaza si intretin eruptiile psoriazice, astfel ca fara regim alimentar, fara unguente sau alte medicamente, leziunile psoriazice dispar, uneori pentru totdeauna.

Desigur, mai sunt cativa care nu cred in Deniplant, insa dupa ce vor discuta cu cei care l-au folosit, vor spune si ei: Vrem si noi!

www.deniplant.ro

joi, 10 noiembrie 2016

Etiologia psoriazisului

ETIOLOGIA SI NATURA PSORIAZISULUI 
Etiologia psoriazisului este inca necunoscuta. Se pot enumera totusi un numar de date clinice prinvind imprejurarile care par a favoriza dezvoltarea acestei boli.
Psoriazisul se observa in toate tarile si in toate climatele, el interesand intr-o egala masura, atat populatia urbana cat si cea rurala.

Ca frecventa, psoriazisul reprezinta 3-6% din numarul dermatozelor care se intalnesc in practica. Psoriazisul poate aparea la orice varsta, dar el incepe de obicei in copilarie sau adolescenta.

Puseurile cele mai frecvente pot aparea primavara si toamna. Intr-un numar de cazuri, variind dupa statistici intre 10-25 % psoriazisul se comporta ca o boala familiala. Se cunosc si cazuri de psoriazis la gemeni.

Psoriazisul nu se comporta, nici clinic, nici experimental, ca o boala contagioasa.

Exista cazuri in care primele elemente de psoriazis si-au facut aparitia la nivelul unor teritorii supuse unor microtraumatisme repetate, determinate de exemplu de bretele, curele, sau de un bandaj herniar. De asemenea, in locurile unde s-au aplicat puncte de foc, sau in urma aplicarii unei substante chimice caustice sau rubefiante.

Cateodata, psoriazisul poate incepe la nivelul unei eruptii cutanate preexistente, ca: eritem solar, radiodermite, eruptii artificiale.

Deosebit de aceasta, o intepatura sau o zgarietura practicata cu un ac pe o portiune de piele sanatoasa, la un bolnav care se gaseste in plina eruptie psoriazica, determina dupa 10-12 zile, in locul unde a fost practicata, dezvoltarea unui element de psoriazis tipic.

Exista in literatura un numar important de observatii in care eruptia psoriazica(la fel ca si alte dermatoze ca lichenul plan, pelada, urticarii, prurituri generalizate, etc,)s-a dezvoltat la cateva zile dupa o emotie sau o spaima violenta. Tot la fel de bine s-a observat, o eruptie psoriazica veche, recidivanta, disparand in aceleasi conditii ca cele mentionate mai sus.

Astfel se poate da dreptate lui Pavlov cand spunea ca o puternica excitatie a scoartei cerebrale ar putea da nastere la reflexe patologice in piele, capabile sa destepte anumite reactivitati cutanate. In favoarea relatiilor posibile ale psoriazisului cu sistemul nervos s-a mai invocat si localizarea uneori sistematizata, zoniforma a eruptiei, cat si coexistenta cateodata a acestei dermatoze cu diferite manifestari nevropatice, ca nevralgii, melancolie, neurastenie etc.

De asemenea se poate spune ca exista o legatura intre dezvoltarea eruptiei psoriazice si existenta unor tulburari interne, privind metabolismul protidic, lipidic, sau glucidic, sau pe acela al fosforului, sodiului, potasiului, calciului si magneziului, cat si datorita unor diverse disfunctii endocrine.

Posibilitatea aparitiei unei eruptii psoriazice sub influenta unor factori atat de variati, care, dupa cum am vazut, pot fi uneori de ordine externa, mecanica, iar alteori de ordine interna, metabolica, sau psihica, m-a condus sa consider psoriazisul, nu ca o boala propriu-zisa, ci ca un mod special de reactie al pielii(congenital sau poate dobandit), care ar intra in joc sub influenta uneia sau alteia din cauzele ocazionale sau provocatoare enumerate mai sus.

O alta conceptie etiologica cu care sunt intru-totul de acord este aceea a naturii parazitare a psoriazisului, boala fiind considerata ca o afectiune virotica. Aceasta conceptie se bazeaza pe observatiile facute de unii specialisti care au semnalat existenta in stratul malpighian, la psoriazici, a unor corpusculi elementari si a unor formatiuni virotice pe care au reusit sa le cultive pe membrana cori-alantoidiana a oului de gaina embrionat.

In lumina acestei din urma conceptii, substratul asa-zisei "diateze psoriazice" a vechilor autori ar fi de fapt reprezentat prin existenta unei viroze cutante latente, susceptibila(la fel cum se petrec lucrurile si in alte viroze, de exemplu in herpes) sa se redestepte la un moment dat si sa intre intr-o faza de activitate sub actiunea simultana, "biotropica", a uneia su alteia din cauzele enumerate mai sus.

In favoarea naturii parazitare a psoriazisului ar pleda existenta formelor cu evolutie excentrica. Dezvoltarea de elemente psoriazice la nivelul unor puncte traumatizante, recidivele mai frecvente atunci cand persita eflorescente izolate, nevindecate, cat si faptul ca ceaiul Deniplant care exercita o actiune sigura asupra eruptiilor psoriazice contine substante antioxidante si reductoare, dotate si cu o puternica actiune antiseptica. 

miercuri, 9 noiembrie 2016

Diagnosticarea psoriazisului

ANATOMIA PATOLOGICA A PSORIAZISULUI
Examenul anatomopatologic al unei eflorescente tinere de psoriazis pune in evidenta coexistenta unor leziuni dermato-epidermice, ceea ce ne arata stransa legatura care exista intre ele.

In epiderm, celulele stratului bazal nu prezinta nici o modificare morfologica. Singurul lucru de notat este o rarefiere si uneori chiar o disparitie totala a pigmentului, adesea pe o intindere chiar mai mare decat limitele elementului psoriazic. Acest lucru ne explica pentru ce placile psoriazice sunt adesea inconjurate de o zona acromica, cat si faptul ca ele pot lasa, dupa disparitia lor, arii complet decolorate.

Leziunile mai importante si mai caracteristice se vad la nivelul stratului malpighian care se gaseste in stare de hiperactivitate proliferativa, aparenta la nivelul conurilor interpapilare, care sunt mai alungite si mai turtite in sens lateral, patrunzand pana in profunzimea dermului. Zona malpighiana propriu-zisa apare dimpotriva mai subtiata din cauza ca celulele sale, pe masura ce se formeaza sunt repede transformate in celule cornoase, fara participarea stratului granulos, care este aici complet disparut. Stratul cornos rezultat astfel din proliferarea directa a celulelor malpighiene, fara interventia keratohialinei, este constituit din celule care si-au pastrat nucleul, realizand astfel aspectul histologic cunoscut sub numele de parakeratoza. Stratul cornos, reflectand la randul lui via activitate a stratului malpighian, este mult ingrosat, constituit din lamele cornoase suprapuse, dar neaderente unele de altele, ele fiind separate prin spatii goale transversale.

Ca o consecinta a proliferarii conurilor epidermice interpapilare, papilele sunt si ele alungite in sens vertical.Vasele capilare ale stratului capilar sunt dilatate, ele ridicandu-se in sus pana in vecinatatea imediata a stratului bazal. In jurul vaselor se vede o infiltratie moderata de celule limfoide si intre ele un usor edem si o discreta proliferare a celulelor fixe. In derm si hipoderm nu se constata nici o leziune.

In lumina faptelor histologice semnalate, putem usor intelege unele din particularitatile clinice ale elementelor psoriazice. Astfel, scuama este expresia ingrosarii stratului cornos. Lipsa de aderenta dintre diferitele stratificari ale acestei scuame, anormal cheratinizate, cat si infiltratia cu aer a planurilor lor de clivaj ne explica, pe de o parte aspectul lor sidefiu, iar pe de alta parte friabilitatea lor. Sangerarea punctiforma ce se observa in urma razuirii scuamei se explica, la randul sau, prin sustinerea stratului malpighian, fapt care permite, gratie microtraumatismului semnalat, o decapitare usoara a anselor vasculare papilare. 

Despre cauciucuri de iarna si vara

http://perfect-ask.com/curand-schimbam-cauciucurile-ce-nu-stiai-despre-marcajul-de-pe-anvelope/

luni, 7 noiembrie 2016

Complicatiile psoriazisului

COMPLICATII
In cursul psoriazisului se pot observa complicatii, printre care citam in primul rand psoriazisul eritrodermic. La un moment dat, fie ca este vorba de un psoriazis recent, sau mai vechi, uneori fara nici o cauza aparenta, alteori in urma unor tratamente intempestive, eruptia psoriazica, compusa pana aici din elemente izolate, se intinde repede pe toata suprafata tegumentului, fara sa respecte nici o portiune cat de mica de piele. Tegumentul, in toata intinderea lui este tumefiat, infiltrat, de culoare rosie-viu si acoperit cu scuame largi si subtiri, ce se dezlipesc in lambouri mari, umpland asternutul bolnavului. Generalizarea eruptiei este insotita uneori de febra si de o stare generala proasta, iar bolnavul se plange de frig, de o senzatie de tensiune in piele si de mancarimi. Perii si unghiile pot cadea. Eruptia capata astfel aspectul unei dermite exfoliative, generalizate subacute sau al unui eritem scarlatiform. Complicatia descrisa cedeaza de obicei dupa cateva saptamani, psoriazisul revenind la forma sa initiala, dar uneori ea poate dura un timp foarte indelungat si chiar nelimitat.

Psoriazisul pustulos reprezinta o complicatie rara a bolii. Ea apare de cele mai multe ori fara nici o cauza aparenta, dar de obicei in cazuri de psoriazis invechit, alteori ea isi face aparitia in urma unui tratament intempestiv. Eruptia se caracterizeaza prin dezvoltarea, la suprafata leziunilor psoriazice, a unor pustule mici cat o gamalie de ac sau un bob de mei, uneori foarte numeroase. Aparitia pustulelor este insotita de prurit intens, febra ridicata si stare generala proasta. Deschiderea pustulelor lasa dedesubtul lor o suprafata rosiatica, uneori violacee, infiltrata, secretand un lichid seropurulent si care se transforma pe alocuri in cruste (psoriazis ruptiform) Psoriazisul devenit pustulos evolueaza de obicei sub aceasta forma timp indelungat, este supus la numeroase recidive si poate conduce uneori la sfarsit letal.

Etio-patogenia acestei complicatii survenita in cursul psoriazisului nu este inca bine lamurita. Unii specialisti o considera ca o infectie secundara, datorata stafilococilor.

Psoriazisul artropatic.

In cursul unui psoriazis, oricare ar fi forma sa clinica, dar de obicei in cazurile cu eruptii tenace si recidivante, apar la un moment dat (in 5%din cazuri) tumefactii articulare interesand degetele, alteori articulatiile mari si chiar pe acelea ale coloanei vertebrale. Aceste procese articulare duc la deformatii si cu timpul la anchiloze si retractii asemanatoare cu acelea ale reumatismului cronic deformant. Uneori manifestarile articulare preceda pe acelea ale psoriazisului, dar de cele mai multe ori ele sunt consecutive. Frecventa asocierii lor cu psoriazisul pledeaza in favoarea unei legaturi cauzale intre aceste doua ordine de manifestari. De altfel, artropatiile psoriazisului se deosebesc de cele ale reumatismului cronic deformant prin urmatroarele caractere: predilectia lor pentru sexul masculin, dezvoltarea lor mai frecventa la persoane tinere, evolutia lor mai rapida, prezenta frecventa a exsudatelor articulare, cat si predominarea tumefactiei asupra deviatiilor. 
 
http://www.psoriazis-deniplant.ro/complicatii.html

duminică, 6 noiembrie 2016

Evolutia psoriazisului

EVOLUTIE 
Se spune ca evolutia psoriazisului se caracterizeaza printr-un mers cronic si prin tendinta la recidive, care se produc de cele mai multe ori fara nici o cauza aparenta.
Totusi s-a dovedit ca folosirea indelungata a costicosteroizilor sau a altor mecicamente care afecteaza ficatul, pot agrava psoriazisul .

Frecventa recidivelor este foarte variabila. Astfel, alaturi de cazurile fericite in care boala se reduce in total la 2-3 izbucniri, de cele mai multe ori recidivele se repeta neincetat, la intervale mai mult sau mai putin indepartate, uneori chiar sub forma de eruptii subintrante, in tot timpul existentei individului. In cursul acestor diverse izbucniri, eruptia poate pastra la unii bolnavi un caracter relativ discret, reducandu-se la un numar restrans de eflorescente, localizate mai ales la locurile de electie, sau imbracand de fiecare data caracterul unei eruptii mai mult sau mai putin generalizate. Totul depinzand de ce tratament este urmat.
Cu cat pacientul incearca sa scape de psoriazis folosit diferite tratamente alopate, cu atat el isi face mai rau.
S-a constatat ca daca nu intervii cu unguente asupra psoriazisului, organismul isi stabileste un echilibru, leziunile se localizeaza si stabilizeaza. In momentul cand ai stricat acest echilibru incepe generalizarea psoriazisului .

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic