miercuri, 1 decembrie 2021

Cafeaua are efect laxativ


Cafeaua are efect laxativ
        Cafeaua oprește creșterea bacteriilor.

        O echipă de cercetători americani a dorit să înțeleagă de ce cafeaua are adesea un efect diuretic și laxativ.

        Se pare că cofeina nu este responsabilă.

        Cafeaua grăbește digestia

        Când bem cafea, avem tendința să mergem la toaleta curând. Efectul laxativ al cafelei se datorează contracției mușchilor intestinului subțire și gros, facilitând trecerea alimentelor.

        Cafeaua crește producția de acizi gastrici și clorogeni, precum și producția anumitor hormoni, accelerând astfel digestia.

        Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au dat cafea șobolanilor timp de trei zile, apoi au observat, folosind o sondă, modul în care mușchii intestinelor lor se contractă pentru a ghida alimentele, materiile fecale. „Când șobolanii au fost tratați cu cafea timp de 3 zile, capacitatea de contracție a mușchilor intestinului subțire a crescut aparent".

Cafeaua oprește creșterea bacteriilor

Cofeina ar avea efect laxativ

        Cercetătorii au amestecat și o soluție compusă din cafea si fecale: au observat că cafeaua are o acțiune asupra proliferării bacteriilor, care au încetat să crească la contactul cu ea.

        Este foarte interesant, deoarece cafeaua ar putea fi un agent antibacterian.

        O altă informație interesantă oferită de acest studiu nu este ca cafeina conținută în cafea ar fi cauza acestui fenomen, deoarece, potrivit cercetătorilor, „aceste efecte sunt independente de cofeină, deoarece cafeaua fără cofeină a avut efecte similare cu cele ale cafelei obișnuite". Dar cercetătorii spun că „va fi nevoie de cercetări suplimentare pentru a înțelege de ce cafeaua poate avea acest efect inhibitor asupra microbiomului".
Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic