vineri, 4 iunie 2021

Rolul microbilor în apariția dermatitei atopice


Dermatita atopică (DA)

     Este o boală inflamatorie a pielii care afectează 15-20% dintre copii și 1-3% dintre adulții din întreaga lume.1 Prevalența DA a crescut de 2-3x în ultimul deceniu. Utilizarea antibioticelor a fost, de asemenea, asociată cu o creștere a riscului de DA.4    
         Rolul microbilor în apariția dermatitei atopice

        Acest concept nu este nou, deoarece ipoteza igienei formulată în urmă cu peste 30 de ani sugerează că expunerea la o gamă diversă de microbi nepatogeni în viața timpurie este necesară pentru dezvoltarea sistemelor imune funcționale pentru a răspunde în mod adecvat la stimulii de mediu. Astăzi ne aflăm într-un moment interesant în care înțelegerea moleculară a interacțiunilor gazdă-microbiotă oferă o explicație pentru astfel de asocieri clinice cu mediul și oportunitatea de a dezvolta noi abordări ale terapiei.
Dermatita atopică este o boală complexă și heterogenă produsă de o varietate de factori, cum ar fi genetica gazdei, funcția / structura modificată a barierei cutanate, anomalii imunologice, expunerea la agenți patogeni, cum ar fi Stafilococul auriu. Acțiunea comunității microbiene este esențială pentru menținerea apărării (homeostaziei) cutanate. Dovezi recente au arătat, de asemenea, că distrugerea microbilor benefici (comensali) cu capacitate de a produce activitate antimicrobiană crește riscul colonizării pielii de către S aureus. Ecosistemul microbian al pielii este o parte esențială a fiziopatologiei dermatitei atopice.



 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic