marți, 20 aprilie 2021

Psoriazisul depinde de microbiomul intestinal si cutanat

Există multe afecțiuni dermatologice asociate cu alterarea microbiotei intestinale și / sau a pielii.  In ultimii zece ani au fost multi cercetatori care studiat aceasta legatura. 

Aceste afectiuni le putem imparti in doua grupe:
Prima cuprinde toate bolile inflamatorii cronice, cum ar fi psoriazisul și dermatita atopică, și bolile autoimune, cum ar fi vitiligo și alopecia . În toate aceste condiții, este foarte important să se exploreze inflamația intestinală și disbioza microbiomului intestinal. 

În cel de-al doilea grup putem enumera afecțiunile considerate de obicei ca infecții precum acnee, dermatită seboreică, rozacee și pitiriazis versicolor. Acestea sunt cauzate de microorganisme care trăiesc în mod normal pe piele, chiar și la persoane sănătoase. Din acest motiv, ar trebui să începem să considerăm astfel de boli nu ca infecții, ci ca o formă de disbioză a microbiomului pielii .

Abordarea microbiomului in problemele dermatologice este o abordare la 360 ° care atribuie un rol foarte important dietei, dar include și utilizarea anumitor imunomodulatoare naturale ale microbiotei intestinale si celei cutanate . 

De exemplu, Deniplant un amestec brevetat  de plate medicinale cu muguri de pomi fructiferi a fost testat în afectiuni dermatologice cu sunt  psoriazisul, dermatita atopică și acnee.

Puteti asculta emisiunea Meloterapia din data .30.08.2020 www.deniplant.ro/meloterapia   unde  dr. Manole Cojocaru ,  cercetator gradul I,   profesor la Facultatea de medicina Titu Maiorescu prezinta modul de actiune al acestor imunomodulatoare ale microbiomului in psoriazis.


Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic