duminică, 14 mai 2017

Evolutia si complicatiile hidrosadenitei

Evolutia si complicatiile hidrosadenitei.

Evolutia hidrosadenitei este particular fiecare caz in parte avand particularitasile sale.. La unii bolnavi, nodulii purulenti reapar foarte rar(o data pe ani sau la cativa ani), iar la alti bolnavi aceste inflamatiii pot aparea tot mai des si in numar mare, caz in care boala devine cronica. In cazurile grave, frecventa aparitiiei nodulilor poate ajunge si la 2-3 pe luna . In general leziunile noi pot aparea in locul celor vechi sau in apropierea lor. Nodulii purulenti pot aparea simetric, , la subsuoara, sub amble bratem sau in partea din stanga si dreapta ale zonelor inghinale.

Hidrosadenita ne tratata poate evolua in cateva zile, dupa umflatura apare puroiul care tinde sa iasa la suprafata pielii cand erupe. Dupa eruptie, cand se elimina o cantitate mare de puroi si sange , treptat locul incepe sa se vindece.

Daca abcesul nu erupe, el poate să se păstreze timp de câteva săptămâni şi chiar câteva luni.

Exista posibilitatea ca mai multe umflaturi situate unma langa alta sa se uneasca intr-o singura umflatura mare si foarte dureroasa. Intre aceste umflaturi separate exista posibilitate sa se formeze niste canale in care va circula puroiul.

Ca si la un furuncul sever, si in hidrosadenita exista posibilitatea ca infectia sa se raspandeasca in organism ducand la complicatiii severe.


Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic